Site Rengi

DOLAR 32,4978
EURO 34,8187
ALTIN 2.484,72
BIST 9.551,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Eskişehir Türk Ocağı 12 Bin İhtiyaç sahibi Muhacirleri Bu Ramazan’da da Unutmadı

Eskişehir Türk Ocağı 12 Bin İhtiyaç sahibi Muhacirleri Bu Ramazan’da da Unutmadı
22.04.2020
A+
A-

İhtiyaç sahibi vatandaşları ve muhacirleri bu sene de unutmayan Türk Ocağı, Ramazan öncesi gıda paketi dağıtmaya devam ediyor.

Eskişehir Türk Ocağı; beş seneden beridir her türlü ihtiyaçlarını karşıladığı Irak / Telaferli bin 200 Türkmen ailenin yanı sıra son 2 senedir de Afganistan’dan El-Kaide ve İşid belasından kaçarak 800 Özbek Türkü aileyi bu sene de hiç unutmadı. Ocak, toplam 12 bin civarında nüfusları olan bu topluluğa; dostlarının, hayırseverlerin yardımıyla Ramazan öncesi gıda paketi dağıtıyor.

Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada: “İçinde bulunduğumuz süreç sebebiyle; bu misafirlerimizin ve Eskişehir’deki ihtiyaç sahibi vatandaşların durumu ayrı bir durum arz ediyor. Normal zamanda bu insanlar; yevmiyeli olarak muhtelif yerlerde çalışıyor ve dilencilik de yapmıyorlardı. Şimdi ciddi sıkıntı içerisindeler ve ayrıca bunların içerisinde bir hayli yetim ve dul var. Yerli garip gurebalarımızda farklı değil. Biz üç yıldır malumlarınız olduğu üzere; Ramazan boyunca özellikle bunlara ve Odunpazarı’nda yer alan fakirlerimize her gün 200 kişilik iftar veriyor ve gıda yardımı yapıyorduk. Maalesef bu sene bunu da yapamıyoruz. Ama bu gariplerin evlerinde bir kazan kaynasın. Onun için hayırseverleri; hiç yoksa Ramazan ayına mahsus bu evlerde, bir sıcak çorba içittirme faaliyetimize destek vermesini istirham ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.