Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Eskişehir Türk Ocağı’nda ‘Hayattan Ne Öğrendim’ Ramazan Konferansı

Eskişehir Türk Ocağı’nda ‘Hayattan Ne Öğrendim’ Ramazan Konferansı
11.05.2020
A+
A-

Eskişehir Türk Ocağı tarafından düzenlenen 2020 Ramazan konferanslarının konuğu Prof. Dr. Orhan Arslan oldu.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi, Tarım Bakanlığı müsteşarı ve en son Ankara Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Prof. Dr. Orhan Arslan; Eskişehir Türk Ocağı tarafından düzenlenen konferansa konuk olarak katıldı ve ‘hayattan ne öğrendim’ konferansı verdi.
Prof. Dr. Orhan Arslan; Eskişehir Türk Ocağı’nın resmi youtube hesabından canlı olarak verdiği konferansta: “200 maddeden sadeleştirerek 20 maddeye indirdiğim ‘hayat deneyimlerimi’ işte bu sözlerle aktardım: ‘Hayat ne? Ben kimim, bu hayata niçin geldim ve ne yapmalıyım? diyerek hayatın farkında olmanın gerekliliğini öğrendim. Son nefesimizi verince değil, öğrenmeyi bırakınca öleceğimizi fark ettim. Bu sorgunun tabi sonucu olarak öğrenmeyi öğrenmenin; insanın başıboş olmadığının farkına varmasıyla karar kılacağı doğru istikamet olduğunu öğrendim. Muttaki olmanın, takvanın tam karşılığının bu farkındalıkla gelişecek ‘sorumluluk bilinci olduğunu’ öğrendim. İnsan son nefesini verince değil, öğrenmeyi bırakınca ölür. Evlilikte eş seçmenin, kiminle ve nasıl biriyle evlenileceğinin hayatta verilen en önemli karar olduğunu öğrendim. İyi sosyal ilişkilerin ve samimi dostlara sahip olmanın mutluluk ve sağlık kaynağı olduğunu öğrendim” dedi.

Prof. Dr. Orhan Arslan: “Değişimin hayatın temel ögelerinden olduğu öğrendim. Hayata her an hazır olmayı, talihin bile hazır olanlara güleceğini, hazır değilsen hiçbir şeye sahip olunamayacağını öğrendim. İbadetlerin yönetmeyi öğrettiğini: namazın vakti, zekâtın serveti, haccın kitleyi, orucun sağlığı ve şehveti, cihadın gayreti yönettiğini öğrendim. Sıkıntı ve dertlerin, gelişmem için birer rahmet olduğunu, dertsiz adam olmayacağını, varsa da adam sayılmayacağını öğrendim. Sabrın, kuş gibi oturup beklemek değil, savaşarak direnmek olduğunu öğrendim. Risk almayı öğrendim. Her şeyin bir riski olduğunu, riske girmeyenin ilerleyemeyeceğini, kaplumbağanın bile ilerlemek için boynunu dışarı çıkarmak zorunda olduğunu öğrendim”  dedi.

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal: “2020 Ramazan konferanslarının üçüncüsünde Prof. Dr. Orhan Arslan ve hayat üzerine, deneyimlerinden istifade ettiğimiz bir görüşme gerçekleştirdik” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.