Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Eskişehir’de Havacılık Okulu Açıldı

Eskişehir’de Havacılık Okulu Açıldı
01.09.2020
A+
A-

Geçen sene bünyesinde Teknoloji ve İnovasyon Lisesi ile yüzde 100 devlet destekli Elektrik-Elektronik Endüstriyel Bakım ve Onarım bölümünü açan Eskişehir MY Okulları, bu sene ise devlet destekli okul hizmetlerine, Havacılık Okulu Uçak Gövde Motor bölümünü ekledi.

Uçak, gövde, motor bölümü açıldı

MY Okulları Eskişehir kampüsünde açılan devlet destekli Havacılık Lisesi’nde uçak bakım programı kapsamında gövde motor bölümü yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MY Kolej Eskişehir Kurucu Temsilcisi Süleyman Reyhan: “Bu programın amacı öğrenciye mesleki gelişim, malzeme yapıları, elektrik devre analizi ve uçak teknik resmi ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmaktır. Gövde, motor dalında uçak sistemleri, gaz türbinli motor sistemleri, elektrik sistemleri, uçuş aerodinamiği, dijital uygulamalar, pistonlu motorlar, bakım uygulamaları, pervane, havacılık kanunları, insan faktörleri ve yabancı dil eğitimleri verilecek” dedi.

Yüzyılın en hızlı gelişen ve geniş kitlelere ulaşan sektörlerinden birisinin havcılık sektörü olduğunun altını çizen Reyhan: “Havacılık sektörü stratejik yapısı nedeniyle ülkelerin dünyaya açılan kapısı durumunda. Kalite ve yeterliliğin ülkelerin itibarını da etkilemesi nedeniyle havacılığın önemi her geçen gün artıyor. Küreselleşen dünyamızda havacılık sektörü de küresel hale geldi. İleri teknoloji, değişim ve gelişim sektörün sürekli gündeminde bulunuyor. Bu programda havacılık sektöründe gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek nitelikte bakım teknisyenliği eğitimi verilmiş ve hızla gelişen havacılık sektörümüz desteklenmiş olacak” diye konuştu.

MY Okulları iletişim numaraları

Devlet desteği ile Elektrik-Elektronik Endüstriyel Bakım ve Onarım ya da Havacılık Lisesi, Uçak Gövde Bakım bölümleri programlarından eğitim almak isteyen öğrenciler, Eskişehir MY Okulları’ndan konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi 0222 231 54 54- 0222 231 08 31 ve 0530 179 05 41 telefonlarından ayrıntılı bilgi alabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.