Site Rengi

DOLAR 32,5347
EURO 34,8622
ALTIN 2.422,43
BIST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Eskişehir’de Siyaseti Ciddiye Almak

21.10.2019
A+
A-

Eskişehir’de siyaseti ciddiye almak,
Vah ki ne vah..
Oyuncak olmuş resmen. Kendime o kadar üzüldüm ki, senelerdir sosyal medya yazarlığı yaparım, dünyanın birçok yerinden gönül dostum var ve henüz bir yıl önce ilk kitabımı çıkardım, ikincisi de kısa bir süre sonra çıkacak…

Ve ben yazdığım her satırı o yüzünü bile görmediğim insanlar için bile kimsenin gönlünün vebaline girmeden kul hakkına dikkat ederek düşüne düşüne yazıyorum.
Siyasi kimliği olan insanların doğru veya değil bir takım yaşanmışlıklarını, mahremlerini iki kapak arasına roman diye yazmak yazarlık değildir. Eğer o kadar kolay olsaydı inanın şimdi belki on kitabım vardı.
Allah, Alâk Suresini “Oku” indirirken bu özelliğini neredeyse tüm kullarına nasib etmiştir. Ama Kalem “Yaz” süresinde kalemin üzerine yemin ederken bu meziyeti her kuluna nasib etmemiştir. Dolayısı ile bu o kadar ciddi bir vebal ki.
Şimdi bir zamanlar AK Parti ilçe teşkilatında görev alıp adeta bugünkü adı kitap, içi dedikodu kumkuması eser cihetinden uzak karalama yumağına anlam yüklemek gibi bir vebal de işin başka vahim tarafı.
Bu insanların sadece isimlerini değiştirmek bahsi geçen elim iddiaları adeta daha fazla ayyuka çıkartarak çocuklarının eşlerinin ve bir sürü günahsız masum insanın bile vebalini boynuna almıştır. Diyorum ya; yazmak kolay olsaydı bugün, her gün yeni bir malzemeden kitap çıkardı.
Ortaya öyle bir şey çıkmış ki “edebiyat” gibi bir değerin “edebi” kısmını bile ayaklar altına almış olması ismini “yazar” yapmışsa bizim adımız başka bir şey olsun. Boşuna kafa patlatıyoruz, uykusuz kalıyoruz, “okur” dediğimiz gönül dostlarımız bizi ciddiye alsın diye her satırı defalarca gözden geçiriyoruz. Hatta her kesimden okurumuz var diye siyasetten uzak duruyoruz. Meğer siyaset bile bir kitaba malzeme olacak bir macera sebebi olabiliyormuş.
Ah be Reis o kadar üzlüyorum ki;
Emekleriniz kimlerin kaleminin oyuncağı oldu…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.