Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir’de Toplu Çalışılan İş Yerlerine Ücretsiz Maske Dağıtılmaya Başlandı

Eskişehir’de Toplu Çalışılan İş Yerlerine Ücretsiz Maske Dağıtılmaya Başlandı
21.04.2020
A+
A-

Eskişehir Valiliği tarafından 10 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinden Ticaret ve Sanayi Odaları aracılığıyla alınan maske talepleri, ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla; sanayi işyerlerinde çalışanların takması/kullanması zorunlu hale getirilen maske temininde yaşanabilecek sıkıntıların önlenmesi adına 10 ve üzeri çalışanı olan işyerlerine valilikler aracılığıyla ihtiyaç tespiti yapılarak maske dağıtılması hususu gündeme gelmiştir. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanarak yürürlüğe giren genelge gereği, insanların günlük ihtiyaçlarını görebileceği işyerlerinde hijyeni sağlamak amacıyla maske ve eldiven kullanımı zorunlu hale getirildi.
Talimatlar gereğince Eskişehir Valiliği tarafından 10 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinden Ticaret ve Sanayi Odaları aracılığıyla alınan maske talepleri, ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Konu ile ilgili yapılan bir açıklamada: “Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın talimatları doğrultusunda Vali Yardımcısı Kubilay Ant’ın koordinasyonunda güvenlik görevlileri maske talebinde bulunan işyerlerine ücretsiz olarak maskeleri teslim etmektedir. Bilindiği üzere, Korona virüs salgınından korunmak için alınması gereken en önemli tedbirlerden biri maske takmaktır. Toplum sağlığını korumak adına vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda, pazar ve marketlerde, kalabalık iş ortamlarında maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Kararın uygulanmaya başladığı ilk andan itibaren vatandaşlarımızın maske ihtiyacını karşılamak üzere gerekli tüm önlemler devletimiz tarafından alınmıştır. Firmalarımızın faaliyetlerini devam ettirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirler ilgili kurumlarımızın gözetim ve denetiminde uygulanmaktadır. Firma çalışanlarımızın da kurallara uyarak Covid-19 ile mücadelemize destek vermeleri bizler için büyük önem arz etmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.