Site Rengi

DOLAR 32,3674
EURO 34,9625
ALTIN 2.325,24
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir’in Sağlık Eğitim Merkezi Artık Türkiye’ye Hizmet Ediyor

Eskişehir’in Sağlık Eğitim Merkezi Artık Türkiye’ye Hizmet Ediyor
12.02.2022
A+
A-

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı’mıza bağlı olarak; Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Van illerimizde birer adet olmak üzere on iki adet Helikopter Ambulans hizmet vermektedir. Sivil Havacılık mevzuatına uygun bir sorumlu pilot ve ikinci pilot olmak üzere dört görevli bulunmaktadır. Ambulans helikopterlerle bugüne kadar kar nedeniyle yolları kapanan köylerden gebe ve bebekler hastanelere nakledilmiş, organ bekleyen vatandaşlar için bulunan organlar en kısa sürede ulaştırılmış, kara yollarına inilerek trafik kazasında ağır yaralanmış vatandaşlarımız en kısa sürede yoğun bakımlara nakledilmiştir.

Ülkenin coğrafi yapısı, ulaşım şartları, nüfus yoğunluğu, hâkim meteorolojik şartlar ve stratejik bölgeler göz önüne alınarak ambulans helikopterler için konuşlanma yerleri tespit edilmiştir. (Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü 26 Kasım 2021)
Ülkemizde 17 bölge ve 12 aktif ekibin profesyonel eğitimleri için Bakanlığımız talimatı ve Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Veli Görkem PALA ve ekibinin görevlendirmesi ile 01 – 11 Şubat 2022 tarihleri arasında toplam 2 hafta süren Travma İleri Yaşam Desteği (TİLYAD) kursu Eskişehir İAS eğitim birimi tarafından verildi.

Eskişehir İAS eğitim salonlarında 2 farklı oturum olarak planlanan eğitime; Afyonkarahisar (2), Ankara (8), Antalya (2), Van (6), Trabzon (2), Samsun (3), Diyarbakır (5), Malatya (2), Çanakkale (2), Sivas (2), Adana (1) ve Kayseri (1) illerinden 22 Doktor ve 14 Hava Operasyon Sağlık Personeli olmak üzere toplam 36 personel katılmıştır. Personellerin illere göre dağılımı Tablo-01’de verilmiştir.

Eskişehir İAS Eğitim Birimi olarak Acil Sağlık Hizmetlerinin hava gücü olan Hava Ambulanslarının eğitimleri eğitmenlerimiz tarafından özenle ve özveriyle yürütüldü. Eğitimde;
 Olay yeri yönetimi
 Olay yeri güvenliği
 Travmalı olgularda acil müdahale
 Travmalı olguların stabilizasyonu
 Travmatik arrest algoritması
 Nakil ve hava ambulansları ile koordinasyon
konuları anlatılarak uygulamalı olarak her bir kursiyerin birebir uygulama yapması sağlandı. Her iki eğitimde 12 saat teorik ve 52 saat pratik eğitim olmak üzere toplamda 64 saat eğitim yapılmıştır.

Eğitim sonrası Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü emekli albay Hakan Ekmekçi, Eskişehir İAS Başhekimi Dr. Veli Görkem PALA’ya ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ziyaretinde bulundu; Hava ambulans ekiplerinin profesyonel eğitimlerinde görev alan Eskişehir İAS eğitim biriminin özverili ve özel eğitimi sebebiyle hava ambulans operasyon personellerinin tüm eğitimlerinin tamamlandığını belirtti.
Eskişehir İAS olarak kendi bünyemizde çalışan personellerimizin ve Eskişehir halkının İlk Yardım eğitimlerini önemsiyor ve 2022 yılı Ocak ayında 5 farklı eğitim salonunda 1202 kişiye, 251 saat teorik, 142 saat uygulamalı, 112 saat ilk yardım eğitimi vererek Eskişehir’in sağlıkta eğitim merkezi olarak görev yapıyoruz. Hava ambulans ekiplerimiz ve ileriki günlerde diğer illerden personellere vereceğimiz eğitimler ile Eğitim Merkezi olarak Türkiye’ye hizmet edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.