Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Eskişehirli Şair ve Ozanlar Şehitler İçin Şiirler Okudu Kahramanlık Türküleri Söyledi

Eskişehirli Şair ve Ozanlar Şehitler İçin Şiirler Okudu Kahramanlık Türküleri Söyledi
11.12.2019
A+
A-

Eskişehirli Şairler, Yazarlar ve Ozanlar Derneği (EŞYODER)’ne üye şairler, şehitler için kendi yazdıkları şiirleri okudular, ozanlarda, kendi derledikleri hüzünlü ve kahramanlık türkülerini sazları eşliğinde söylediler.

Deliklitaş Mahallesinde bulunan Odunpazarı Kent Konseyi binasında gerçekleşen etkinlikte; ozanlardan Hasan Bakırcı, Durşen Mert ve Behçet Sönmez; şehitler için kendi derledikleri hüzünlü ve kahramanlık türkülerini sazları eşliğinde söylediler. Ozanların yanı sıra EŞYODER üyeleri şairler, sırayla şehitler için kendi yazdıkları şiirleri okudular. Şairlerin; şehitler için yazmış oldukları şiirleri okumaları sırasında, duygusal ve heyecanlı anlar yaşandı.

Düzenlenen etkinlikle konuşan EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, “Şairlerimiz ve ozanlarımızla hep birlikte, şehitlerimiz için üzüntü duymaktayız. Acımızı ve kaybımızı anlatmaya kelimeler yetersiz kalmaktadır. Şehitlerimize; Allah rahmet eylesin ve mekânları cennet olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü, onun temel niteliklerini korumak, vatan, millet ve bayrak uğrunda hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize, bir kez daha rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.