Site Rengi

DOLAR 32,3679
EURO 35,1221
ALTIN 2.324,78
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESMİAD AR-GE Başkanı Kırçın: ‘Uzaktan Eğitim ve Sessiz Şehir Eskişehir’

ESMİAD AR-GE Başkanı Kırçın: ‘Uzaktan Eğitim ve Sessiz Şehir Eskişehir’
07.10.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneği (ESMİAD) AR-GE Komisyonu Başkanı Ayberk Kırçın, uzaktan eğitim ve Eskişehir esnafının durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şehir ekonomileri, öğrenciye dayalı şehirlerde büyük yara aldığını ifade eden Kırçın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Covid-19 salgını ile 2019-2020 bahar döneminde birçok üniversitenin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte öğrenci ekonomisine dayalı şehirler büyük yaralar aldı. Uzaktan eğitim sisteminin 2020/2021 eğitim öğretim yılının güz döneminde de devam etmesi esnafı kara kara düşündürmeye başladı. Şehrimizin 870 bin olan nüfusunun 150 bin kadarını oluşturan üniversite öğrencileri şehir ekonomisinin de %20 sine etki etmektedir. Bu bağlamda şehirde bulunan kafe, lokanta, eğlence mekanları, yurtlar ve emlak sektörü maddi açıdan büyük sıkıntılar içine girmişlerdir. Üniversitelerin örgün eğitim sistemine geçişi için net bir bilgi olmamakla beraber bahar dönemi için umutlarını bağlayan esnaf ve yerli halk şu an yaşadığı sıkıntılarını duyuramamış kaderine terk edilmişlerdir. Şunu bir kez daha görmüş olduk ki üniversite öğrencileri Eskişehir’in vazgeçilmez temel bir taşı olmuştur. Sokaklar ıssızlaşmış şehir adeta hayalet şehre dönmüştür. Derneğimiz olarak mağduriyeti bulunan esnaflarımızın sesini duyurmak bizim asli görevimizdir. Devletimizin bu durumla alakalı bir çalışma yapması ekonomisi öğrenci odaklı olan şehirlerin sorunlarına eğilmesi gerekmektedir.
Bu sürecin uzaması halinde geri dönüşü olmayan ekonomik zararların şehrimizin kapısı çalması kaçınılmaz olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.