Site Rengi

DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ESMİAD Başkanı Seyhan, Doğalgaz Zammının Ardından Konuştu

ESMİAD Başkanı Seyhan, Doğalgaz Zammının Ardından Konuştu
01.11.2021
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan, sanayide kullanılan doğalgaza gelen zammın ardından yaptığı açıklamada ihracatın önemine değinerek: “Maliyet artışlarının dengeye alınmasının çözümü yine ihracattan geçmektedir” dedi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) internet sitesinde kasım ayına ilişkin yayınlanan tarife tablosunda, doğalgazda kasım ayı için mesken tarifesi sabit kalırken, sanayi aboneleri için geçerli olacak tarifeye yaklaşık yüzde 48, elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yaklaşık yüzde 46 zam yapıldığı belirtilmişti. ESMİAD Başkanı Şamil Seyhan, sanayi aboneleri için gelen bu zam üzerine ihracatın önemine vurgu yaparak, sanayicilerin maliyetlerdeki artışın yüzdesini, diğer girdi maliyetleriyle arasındaki dengeyi iyi hesaplamaları gerektiğini ifade etti.
Başkan Seyhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Sanayide kullanılan doğalgaza gelen yüzde 48’lik zam ile ürün maliyet hesabının daha hassas yapılmasına sebep olmuştur. Sanayicinin, hem içeride hem de ihracatta daha rekabetçi olması için maliyetlerinde endişe etmeden hareket etmesi gerekmektedir. Fakat sanayicilerin 2022 yılı için sunacağı ürün fiyatlarının da dikkatli maliyetlendirilmesi ve uzun süreli fiyat sabitlemesi yapmaması da elzemdir. Eskalasyonda enerji maliyetlerinin yansıması sonrası doğacak artışın yüzdesini, diğer girdi maliyetlerinden nasıl dengelemesi gerektiğini de çok iyi hesaplaması gerekmektedir. Tüm bu maliyet artışlarının da dengeye alınmasının çözümü yine ihracattan geçmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.