Site Rengi

DOLAR 32,4961
EURO 34,8228
ALTIN 2.489,06
BIST 9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C

ESMİAD Başkanı Seyhan: ‘Sadece Sanayici İhracat Yapar Algısı Artık Yıkılmalı’

ESMİAD Başkanı Seyhan: ‘Sadece Sanayici İhracat Yapar Algısı Artık Yıkılmalı’
29.04.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Başkanı Şamil Seyhan’dan ‘e-ticaret/e-ihracat’ açıklaması geldi. Seyhan, Covid-19 sebebiyle ülke ekonomi ve ticari hayatın belirsizliğime dikkat çekerken; en büyük darbeyi de küçük esnafın olduğunu söyledi. ‘Sadece sanayici ihracat yapabilir‘ algısı artık yıkılmalı’ diyen Başkan Seyhan, ‘Elimizdeki imkanlar iyi değerlendirilmeli ve acilen e-ihracata yönelik çalışmaların yapılması gerekmekte’ diyerek ‘e-ihracat’a vurgu yaptı.

ESMİAD Başkanı Seyhan’ın açıklaması şöyle:
“Covid-19 salgını ile birlikte dünya ekonomisinin hangi yöne gideceği belirsizliğini koruyor. Lakin dünya alışveriş yapmaya devam ediyor. Ülkemizin ekonomisine ve ticari hayatındaki belirsizliğe bakacak olursak en büyük darbeyi de küçük esnaf almış durumda. Devletimizin desteklerinden faydalanılsa da tedirgin bekleyiş maalesef devam etmekte. Covid-19 bizlere, yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Evlerinde kalan esnaflarımızın, tüccarlarımızın, öğrencilerimizin, tüm vatandaşlarımızın bu durum karşısında yeni fikirler üretmesi gerektiği de böylece ortaya çıkmış oldu. Bu fikirlerin başında e-ticaret ile birlikte e-ihracata yönelik satışların artması elzem bir hal almıştır. Dünya e-ticaret hacmi 2019 yılında yaklaşık 3,5 trilyon dolara ulaşmışken Türkiye sadece 11,5 milyar dolarda kalmıştır.
‘Sadece sanayici ihracat yapabilir‘ algısı artık yıkılmalı. Covid-19 salgını sebebiyle devletimizin uygulamaya aldığı kısıtlamaların okumasını iyi yapmamız gerekiyor. Sınır kapılarının sadece seyahatlere kapalı olduğu, ticarete açık olduğu unutulmamalıdır. Elimizdeki imkanlar iyi değerlendirilmeli ve acilen e-ihracata yönelik çalışmaların yapılması gerekmektedir. Bu konuda satış yapmak isteyen kişi veya firmalara da destek vermeye hazırız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.