Site Rengi

DOLAR 32,3691
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,20
BIST 9.075,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

ESMİAD Genel Sekreteri Hasan Kuzu: ‘Yemek Sektörü Can Çekişiyor’

ESMİAD Genel Sekreteri Hasan Kuzu: ‘Yemek Sektörü Can Çekişiyor’
12.04.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD) Genel Sekreteri Hasan Kuzu, yemek sektörünün can çekiştiğini ve acil olarak harekete geçmenin vaktinin geldiğini ifade etti. Kuzu açıklamasında şu sözlere yer verdi: ‘Acil olarak harekete geçme vakti. Yemek sektörü can çekişiyor.
Dükkânlar kapalı. Bugün itibari ile paket servisler de kapalı. Ahçısı, garsonu, komisi, bulaşıkçısı, paket servisçisi, temizlik gorevlilerimiz, yüzbinlerce kişi aşsız ve işsiz kaldı.
Ödenemeyen dükkan kiraları, ödenemeyen krediler, ödenemeyen mal paraları… Elektrik, su, doğalgaz, muhasebe ve sayamadığım onlarca gider kalemi üst üste bir dağ gibi yükseliyor.
Hem işverenler hem de işçiler yarınlardan iyice umutsuz durumda.
Ama sektörel anlamda bir açıklama var mi; yok!

Bizlere balık vermeyin; balık tutmayı öğretin.
Öğretin ki ve yanımızda olun ki bu zor günlerde 1 koli erzağa muhtaç kalmasın bu meslek grubu. Esnafın halkı için erzak yardımı yaptığı günlerden, halkın esnafa yardım ettiği günlere geldik.

Takdir sizlerin…
Bu günler de geçecek ama bakalım kaç kişi kaldığı yerden devam edebilecek?
Kaç aile çoluk çocuğuna ekmek götürmeye devam edebilecek?
Acil olarak bu kötü günlerden sonra sektörün bu yaşadığı zor günler değerlendirilip; bu zor günler için gerekli girişimler yapılmalı! Sağlıcakla kalın!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.