Site Rengi

DOLAR 32,5552
EURO 34,8986
ALTIN 2.437,26
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

ESMİAD’dan ‘Asgari Ücret’ Açıklaması

ESMİAD’dan ‘Asgari Ücret’ Açıklaması
26.12.2019
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İşadamları Derneği Başkanı Şamil Seyhan, asgari ücretin 2 bin 324, 70 TL olmasını değerlendirdi.
Başkan Seyhan yaptığı açıklamada: “Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti 2324,70TL olarak belirledi. Artık üreticiler kılı kırk yaran maliyet hesabını yapıp yeni yılda yapacakları sözleşmeler için profesyonel destek almalılar. Direk işçi maliyetlerini bahane ederek, personel kıyımı yapmadan önce vicdanlarına kullak vermeliler. 
Her sene yenilenen ürün satış sözleşmelerinde maliyetlerini doğru hesaplamalılar. Üretim maliyetlerinde artış gösteren kalemleri tek tek, bir kez değil bin kez değerlendirip devlet desteklerini tekrar tekrar takip etmeliler. Kimse unutmasınki sanayicinin, tüccarın, esnafın hatalarını tolere etme şansı artık eskisi kadar esnek değil. Daha önceki basın açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere ihracatını arttıramayan şirketler mevcut iç piyasa müşterilerine mahkum kalmaktadır kalmaya da devam edecektir. Ve tekrar söylüyorum: ESMİAD olarak yeni yılda satış sözleşmesi yapacak üyelerimiz için dernek avukatlarımızla, işletme ve ihracat uzmanı arkadaşlarımızla maliyet analizi, ihracat ve satış sözleşmeleri ile ilgili yardımcı olacağımız da belirtmek isterim” yorumlarını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.