Site Rengi

DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

ESMİAD’dan Kepenk Kapatan Esnaf İçin Acil Çağrı

ESMİAD’dan Kepenk Kapatan Esnaf İçin Acil Çağrı
18.04.2020
A+
A-

Eskişehir Müteşebbis İş Adamları Derneği (ESMİAD)’dan zor günler geçiren esnaf için yardım çağrısı yapıldı. ESMİAD AR-GE Komisyonu Başkan Yardımcısı Furkan Tangören yayınladığı yazılı açıklamada: “Vatandaşlarımıza “evde kal” çağrısı yapılarak virüsün yayılmasını engellemek amaçlanmaktadır.
Ancak bu durum beraberinde kepenklerini açamayan, açsa da siftah yapamadan dükkânını kapatan esnafımıza çok ciddi ekonomik sorunlar doğurmuştur.” dedi.

Tangören, açıklamasında şu ifâdeleri kullandı: “Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu zamanda, hepimizin ortak amacı vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve bu süreci en az zararla atlatmaktır. Bunun için vatandaşlarımıza “evde kal” çağrısı yapılarak virüsün yayılmasını engellemek amaçlanmaktadır.
Ancak bu durum beraberinde kepenklerini açamayan, açsa da siftah yapamadan dükkânını kapatan esnafımıza çok ciddi ekonomik sorunlar doğurmuştur. Bu süreçte, yapılan birçok devlet desteği esnafımızın sorunlarını bir nebze olsun hafifletmek için çıksa da bu desteğin esnafa ulaşması finans sektörü tarafından zorlaştırılmaktadır. Acilen devlet desteğinin kepenk kapatan ya da tam faaliyet sağlayamayan işletmelere ulaştırılması konusunda gerekli adımların atılması ve sürekli gündeme getirilmesi gerekmektedir. Eskişehir’in dinamikleri ve ayrıca tüm oda başkanları çözüm aramalıdır. Bu pandemiyi en hafif şekilde atlatmak için gerekli tedbirlere uyan esnafımızı lütfen yalnız bırakmayın. Elbet bugünler de geçecek ama bu yaşanan zor süreç esnafımıza kalıcı hasarlar bırakmamalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.