Site Rengi

DOLAR 32,3753
EURO 35,0555
ALTIN 2.326,55
BIST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

EŞYODER’den ‘Sarıkamış Şehitlerini’ Anma

EŞYODER’den ‘Sarıkamış Şehitlerini’ Anma
23.12.2019
A+
A-

Eskişehirli Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER)’ne üye şairler, ‘Sarıkamış Şehitleri’ için kendi yazdıkları şiirleri okudular ve ozanlarda kendi besteledikleri türküleri sazları eşliğinde söylediler.
Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin askeri anmak için; Odunpazarı Kent Konseyi binasında, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu, dualar edildi. Sunuculuğunu Mevlüt Özden’in yaptığı etkinlikte; duygu yüklü türküler ve şiirler, şehitlerin ruhuna yâd edildi. Türküler sazlar eşliğinde söylenirken ve şiirler okunurken duygulu anlar yaşandı.

EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, Sarıkamış Şehitlerini hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek: “Şehitleri anmak için; Odunpazarı Kent Konseyi binasında etkinlik düzenledik. Ozanlarımız Hasan Bakırcı ve Behçet Sönmez şehitlerimiz için kendi derledikleri türküleri sazlar eşliğinde söylerken, derneğimize üye arkadaşlarımız gözyaşlarını tutamadılar. 25 şair arkadaşımız, şehitlerimiz için yazdıkları kendi şiirlerini okurken çok duygu yüklü anlar yaşadılar. Allahüekber Dağları’nda Enver Paşa komutasındaki Türk askerlerin ağır kış koşullarında yenik düşerek şehit olmalarının 105. yıl dönümünde, şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Karlarla kaplı Allahuekber Dağları’na yaya olarak tırmanan ordunun on binlerce şehit vermesi bu büyük felaketi getirdi. Şehitlerimizin ruhunu burada yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.