Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

ETO Başkanı Güler: ‘İnşaat Sektörü Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Tutulmalı’

ETO Başkanı Güler: ‘İnşaat Sektörü Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Tutulmalı’
19.05.2020
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler, ülke ekonomisinin geleceği içinbina yapım faaliyetlerinin sürmesi ve inşaat sektörünün sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, inşaat sektörünün sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle yaşadığı sorunlar hakkında açıklamada bulundu. 2019 yılının inşaat sektörü için zor bir yıl olduğunu hatırlatan Güler, 2020 yılında ise koronavirüs salgınının inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini kaydetti. Salgın sebebiyle uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının inşaat sektörünü durma noktasına getirdiğini belirten Güler, “ İnşaat sektörü ülkemizde olduğu gibi Eskişehir için de büyük önem taşıyor. Ancak 2019 yılındaki yavaşlama ve sonrasında gelen koronavirüs salgını sebebiyle inşaat sektörü zorlu bir sınav veriyor. Geçtiğimiz ay Eskişehir’de 215 sıfır, 451 2. el olmak üzere 666 konut satıldı. Bu sayı geçen yılın aynı döneminde 602 sıfır, 933 2. el olmak üzere 1535 olarak gerçekleşmişti. Tüm zorluklara rağmen sektördeki üyelerimiz faaliyetlerine devam etmek için çaba gösteriyor. Ancak sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle inşaat ve şantiyelerdeki yapım çalışmalarının durması müteahhitlerimizi zor durumda bırakıyor. Durumun devam etmesi, istihdam üzerinde ciddi bir negatif baskı kuracak. Talebin virüs salgını nedeniyle düştüğü bu dönemde bir de istihdam kriziyle yüzleşmenin sonuçları ağır olur” diye konuştu.

Ekonominin çarkları için inşaat sektörü çok önemli

Müteahhitlerin sözleşme şartlarını yerine getirebilmek için zamanla yarıştıkları bir dönemden geçtiklerini belirten Güler: “Ülkemizde üretilen 548 Milyon ton hazır betonun 3.7 milyon tonluk kısmı, üyemiz olan 10 işletme tarafından üretiliyor.

İnşaat sektöründe yapım faaliyetleri özellikle bahar ve yaz döneminde hız kazanmaktadır. Ancak sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle inşaat çalışmalarına izin verilmemektedir. İnşaat faaliyetlerin durması, sadece birkaç ayda yürütülen imalat sürecini ciddi anlamda sekteye uğratacaktır. Müteahhit üyelerimiz sözleşme ve taahhütleri gereği çalışmak zorunda olduklarını, bu sözlerini yerine getiremediklerinde cezai müeyyide ile karşı karşıya kalacaklarını, firmalarının kapanma noktasına geleceğini belirtmektedir. Sektörün zarar görmemesi, ekonominin çarklarının dönmesi için inşaat sektörünün sokağa çıkma yasağından muaf tutulması gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.