Site Rengi

DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

ETO Belçika’nın En Büyük Ekonomi Kuruluşuyla Masaya Oturdu

ETO Belçika’nın En Büyük Ekonomi Kuruluşuyla Masaya Oturdu
03.04.2022
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet, Belçika’nın en büyük ekonomi kuruluşu olan VOKA’nın başkanı Geert Moerman ile ve Gent’teki Türk iş insanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. 

ETO BELÇİKA’NIN EN BÜYÜK EKONOMİ KURULUŞUYLA MASAYA OTURDU

Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesi kapsamında Belçika’da temaslar gerçekleştiren ETO heyeti, ülkenin en büyük ekonomi kuruluşu VOKA heyetiyle toplantı yapıp, Belçika’daki Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.

Discover Eskişehir projesi kapsamında Belçika’da ziyaretler ve toplantılar gerçekleştiren Eskişehir Ticaret Odası heyetiülkedeki programını Gent şehrindeki temaslarla tamamladı. ETO heyeti Gent şehrinde, Belçika’daki 8 Flaman ticaret odasının çatı kuruluşu olan VOKA’nın (Vlaams netwerk van ondernemingen) üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda ETO Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyete Belçika Bölge Milletvekili Veli Yüksel de eşlik etti. Karşılıklı ticareti geliştirmek ve işbirliği zemini oluşturmak için gerçekleştirilen toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Belçika ekonomisinde çok önemli bir yeri olan Flaman bölgesinin en büyük ekonomi kuruluşuyla istişarede bulunmaktan memnuniyet duyduğunu kaydetti. Eskişehir’in yatırım fırsatlarından, ticaret ve sanayi alt yapısından bahseden Güler, Belçika ile Eskişehir arasındaki ticaret hacmini artırmak için ETO olarak her türlü desteği verebileceklerinin altını çizdi.

ETO ile işbirliği yapmak için Eskişehir’i ziyaret edebiliriz

Toplantıda konuşan VOKA Başkanı Geert Moerman, üyelerinin Belçika’nın ihracatının %80’ini gerçekleştirdiğini ve istihdamın %65’ini sağladığını belirterek, üye firmaların ticari faaliyetlerinin ülke ekonomisinin neredeyse % 70’ine denk geldiğini kaydetti. ETO heyetini Gent’te ağırlamaktan ve Eskişehirli iş insanlarıyla tanışmaktan mutluluk duyduklarını belirten Geert Moerman, temasların yüzeysel kalmaması ve işbirliği yapmayı istediklerini söyledi. Bu düşünceden hareketle Eskişehir’i işbirliği anlaşması için ziyaret edebileceklerini ve ETO ve VOKA arasında işbirliği anlaşması yapabileceklerini belirten Moerman, yaptığı sunumla Flaman Bölgesi’nin ekonomisi ve önde gelen sektörleri hakkında bilgi verdi.

Güler, Gent’te Türk iş insanlarına Discover Eskişehir’i anlattı

ETO heyeti, Gent şehrindeki ziyaretler kapsamında bölgedeki Türk kökenli iş insanlarıyla da bir araya geldi. Belçika BölgeMilletvekili Veli Yüksel’in organizasyonuyla gerçekleşen toplantıda Belçika ve Eskişehir arasındaki ticaretin, kültür ve sağlık turizminin geliştirilmesi için atılacak adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. ETO Başkanı Metin Güler toplantıda, Discover Eskişehir projesi hakkında bilgi vererek, Belçika temaslarına sağladığı katkı dolayısıyla Bölge Milletveki Veli Yüksel’e teşekkür etti. Güler toplantıda Belçika’daki Türk iş insanlarından gelen soruları da cevaplandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.