Site Rengi

DOLAR 32,3256
EURO 35,0914
ALTIN 2.298,82
BIST 8.983,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

ETO Eskişehir Simidini de Tescil Ettirdi

ETO Eskişehir Simidini de Tescil Ettirdi
19.04.2022
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası, Türk Patent ve Marka Kurumu’na Eskişehir Simidini tescil ettirdi.

Eskişehir Ticaret Odası, tescil ettirdiği Eskişehir lezzetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Eskişehir Simidi’nin coğrafi işaretini de şehrimize kazandırdı.

Eskişehir Ticaret Odası, şehre özgü lezzetlere sahip çıkmaya, şehirle bütünleşmiş ürünlerin kalitesini güvence altına almaya devam ediyor. ETO’nun çalışmaları ve başvurusu neticesinde, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Eskişehir Simidi tescil edildi. 23.12.2019 tarihinde ETO tarafından yapılan başvuru neticesinde Eskişehir Simidi’nin coğrafi işaretişehrimize kazandırıldı.

5 yılda 5 ürünün coğrafi işareti alındı

Eskişehir Ticaret Odası tarafından şehre özgü ürünlerin tescil ettirilerek isimlerinin ve kalitelerinin güvence altına alınması çalışmalara son yıllarda hız verildi. ETO tarafından 2012 yılında Eskişehir Çiböreği’nin coğrafi işareti alınırken son 5 yılda Eskişehir Met Helvası’nın, Sivrihisar İncili Küpe’nin,Sivrihisar Cebesi’nin, Sorkun Çömleği’nin ve Eskişehir Simidi’nin coğrafi işareti alındı. Son alınan Eskişehir Simidi’nin coğrafi işaretiyle birlikte Eskişehir Ticaret Odası tarafından tescil ettirilen ürün sayısı 6’ya çıktı.

Eskişehir ile özdeşleşmiş ürünlere sahip çıkmaya devam edeceğiz

Eskişehir Simidi’nin coğrafi işaretinin şehre kazandırılması hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, şehirle özdeşleşmiş bir ürünün daha tescilini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını kaydetti. ETO’nunEskişehir’e özgü ürünleri korumak, isimlerini ve geleceklerini güvence altına almak için tescil çalışmalarına son yıllarda çok önem verdiğini belirten Güler, son 5 yılda yaptıkları çalışmalarla şehrin coğrafi işaretli ürün sayısını artırdıklarını kaydetti.

ETO’nun Eskişehir Simidini tescil ettirmesiyle birlikte Eskişehir’in coğrafi işaretli ürün sayısının 11’e ulaştığını belirten Güler, Eskişehir ile özdeşleşmiş her değeri yaşatmak ve şehre katma değer olarak kazandırmak için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.