Site Rengi

DOLAR 32,3847
EURO 35,0605
ALTIN 2.325,56
BIST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Gaffar Okkan Ekolü İş Başında

Gaffar Okkan Ekolü İş Başında
24.09.2019
A+
A-

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasını (FETÖ/PDY) 20 yıl önce resmi olarak raporlaştıran ve örgüt bağlantılarını ortaya çıkaran, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Cumhurbaşkanlığı 2019/ 327 sayılı kararname ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ( KOM ) Daire Başkanı olarak atandı.

Namıdiğer ‘Aksaçlı’ FETÖ’nün hedef listesinde yer aldı

1990 yılında polislik mesleğine başlayan Çorumlu ülkemizin birçok yerinde kritik görevlerde bulundu. Özellikle FETÖ terör örgütü elebaşının yurt dışına kaçmasına neden olan ünlü 1999 raporunu hazırlayan ekibin merkezinde yer aldı. Örgütün teolojik ve felsefi yönünü bilen sayılı uzmanlardan olan Çorumlu, uzun yıllar istihbarat müdürlüklerinde görev aldı. 17/25 Aralık FETÖ darbe girişimi sonrası KOM dairenin yeniden yapılanmasında önemli görevler ifa etti. Bu çalışmaları nedeniyle örgütün hedef listesinde yer aldı. Kırıkkale ilinde özellikle halkla olan olumlu diyalogları ile dikkat çeken Çorumlu, asayişin sağlanmasına dönük projeleri ile ulusal basında sıkça yer aldı. Ayrıca Kırıkkale’de organize suç örgütlerinin ve uyuşturucu satıcılarının korkulu rüyası olan Çorumlu’nun bir diğer özelliği de emniyet teşkilatının  “Aksaçlı” lakabı ile sevdiği ve saygı gördüğü bir polis şefi olması.

Uyuşturucu operasyonlarının baş mimarı                        Çorumlu, özellikle Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonlarının baş mimarı oldu. Kentte torbacılara büyük operasyonlar düzenlenirken hemen hemen Kırıkkale’nin her noktasında uyuşturucu bitme noktasına geldi. Çorumlu’nun bir diğer başarısı ise düğünlerde havaya atılan silah atışları oldu. Her düğüne bir polis memuru atayan Çorumlu böylece düğünlerde akan kanı durdurmuş oldu.

Gaffar Okkan ile birlikte uzun yıllar çalıştı                 Mahmut Çorumlu efsane Müdür Gaffar Okkan ile Kars’ta uzun yıllar birlikte görev yapmış ve Okkan ekolünün bir temsilcisi olarak sonraki dönemlerde görev yaptığı kentlerde halkla iç içe olmuş ve çok önemli projelere imza atmıştır.

FETÖ terör örgütü ile mücadelede çok büyük rol aldı

1990 yılında polislik mesleğine başlayan Çorumlu ülkemizin birçok yerinde kritik görevlerde bulundu. Özellikle FETÖ terör örgütü elebaşının yurt dışına kaçmasına neden olan ünlü 1999 raporunu hazırlayan ekibin merkezinde yer aldı. Örgütün teolojik ve felsefi yönünü bilen sayılı uzmanlardan olan Çorumlu, uzun yıllar istihbarat müdürlüklerinde görev aldı. 17/25 Aralık FETÖ darbe girişimi sonrası KOM dairenin yeniden yapılanmasında önemli görevler ifa etti. Bu çalışmaları nedeniyle örgütün hedef listesinde yer aldı.

Mahmut Çorumlu kimdir?

1968 yılında Emirdağ´da doğdu.1986 yılında Polis Kolejinden,1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri; KOM Daire Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yaptı. 2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında BM (Birleşmiş Milletler )barış gücü bünyesinde Fildişi Sahilinde görev yaptı. 2016 yılı Ekim ayında Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak atanan Çorumlu, bu atama ile yeni görevine başladı. İyi derecede Fransızca bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.