Site Rengi

DOLAR 32,3845
EURO 35,2418
ALTIN 2.324,32
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Gayr-i Menkul Alımında ‘Fırsat Dönemi’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Eskişehir’deki gayrimenkul fiyatlarının yaz aylarında artma ihtimalinin yüksek olduğunu ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. 
Eskişehir’in, gayrimenkul alım ve satımı konusunda geniş bir yelpazeye sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gazi Çelik, şuanda sektörün durgun olduğunu dile getirdi. Yaşanan bu durgunluğu ‘fırsat dönemi’ olarak değerlendiren Başkan Çelik, “Ülkemiz, bilindiği üzere ciddi virajları dönüyor. Suriye’de çetin bir mücadele içerisindeyiz. Hem siyasi hem ekonomik açıdan zor dönemlerden geçiyoruz. Tabii ki bizim için önce devletimiz ve devletimizin bekası gelir. Ancak işin görünen diğer bir kısmı da var. Piyasalar şuan durgun. İnşaat maliyetleri yüzde 60 arttı son 1 yılda. Diğer inşaat giderlerinde de yüzde 35’lik bir artış söz konusu. Buna rağmen bu artışlar, gayrimenkul fiyatlarına yansıtılmıyor. Gayrimenkul fiyatları şuan yaz öncesinde en ideal aralıklarda. Bu bir fırsat dönemidir. Ev sahibi olmaya niyetli olan vatandaşlarımız acele etmeli. Bu fiyatlar muhtemelen 2 ay sonra çok değişecek. Yaz döneminde ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Bu durgunluğun devam etmesi şuan pek ön görülen bir şey değil” şeklinde konuştu.

“Eskişehir, öğrenciler için barınmanın en kolay olduğu şehirlerden biri”
Eskişehir’in bir öğrenci şehri olduğunu ve yeni yapılan yapıların da öğrenciler baz alınarak inşa edildiğini aktaran Başkan Çelik, konuyla ilgili şunları kaydetti:
“Eskişehir, artık öğrencilerle bütün bir şehir. Bugün öğrenci gençlerimiz, Türkiye’nin batı şehirleri ile kıyaslandığında en uygun fiyatlar ile burada ev bulabiliyorlar. Yeni yapılan yapılar tamamen öğrenciler göz önüne alınarak inşa ediliyor. Bu büyük bir avantaj. Önümüzdeki sene, çocuğunu Eskişehir’e göndermeye hazırlanan ailelere de seslenmek istiyorum. Gönül rahatlığıyla göndersinler. Barınma ve beslenme konusunda Eskişehir, batının en uygun şehri olma özelliğini ilerleyen yıllarda da sürdürecektir. Bunu ümit ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.