Site Rengi

DOLAR 32,3433
EURO 35,1097
ALTIN 2.308,93
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Gazetecilik ve Fitnecilik

20.02.2021
A+
A-
Son 1 aydır kentimizin ülkemizin gündeminde yaşananlar kabus gibi… Ülkemizin gündemini herbokologlara bırakalım. Son 1 aydır Eskişehir’de dört rezalet ortaya çıktı.
***
Birincisi, kentin namusunu teslim ettiğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımızın eşi adına kayıtlı arazi üzerine “Resmi Evrakta Yalan Beyanda Bulunarak” kaçak bina yapılması, ikincisi Büyükşehir’de hampadan memur ve devlet büyüğü yapılan sayın büyüğün gecekondu kondurması, üçüncüsü Odunpazarı Belediyesi’nde hampadan memur ve müdür yapılan özel kişinin sokağın ortasında kadına şiddet uyguladığı için ceza alması ve dördüncüsü Büyükşehir Belediyesi ve Egzoz Ölçüm yapanların iş birliği ile sahte plakalarla halk otobüslerini muayeneden geçirmeleri..:
***
20 gündür de Eskişehir’deki “Özgür Basın Susturulamaz” tayfası, eski Halkın Kurtuluşcuları, “özgürün basını” bu kadar rezalet karşısında sus pus, ölü numarasına yatmış vaziyetteler.
Eskişehir’deki adına basın denilen şeyin hali bu… CHP’li belediyelerin rezaletlerini itina ile perdelerler. Belediyelere fatura kesenlerin belediye aleyhinde yazı yazmaları mümkün olabilir mi?
Yılmaz Hoca, Özgür’ün televizyonuna bağlanıp açık açık Özgür’ün adamlarını fırçalamadı mı? Bunlar da  fırçanın üstüne de “ya Rabbi şükür” demediler mi???
Bu fırça yiyenler Yılmaz Hoca hakkında yazı yazabilirler mi? Kadına şiddet, Türkiye’nin gündemindeki ilk beş arasına girer.
Odunpazarı Belediyesi’nin Özel Devlet Büyüğü sokağın ortasında bir kadına şiddet uyguluyor. Eskişehir’deki basın şeyi sus pus!
***
Balık restoranının özel localarında belediyecilerle rakı-balık götürenler yazı yazabilir mi, yazamaz! Yiyelim-içelim, balık arkası helva yemeyi ve lütfen  fatura kesmeyi unutmayalım.
Belediyecilerle gazetecilerin rakı masalarında dostluk tazelemelerini çok özledim. Yemek sonrası belediyecinin sevmediğini kişiye çakma şartı devam etme şartı ile tabii ki… Bunların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde utanmadan neler yazacaklarını merakla bekliyorum!
***
ŞEHİR HASTANESİ’NDEN NE İSTEDİNİZ?
Bütün bu rezaletleri başarı ile perdeleyen “Özgürün basınında” bir süredir Şehir Hastanesi ile ilgili haberler yapılıyor.
Özgürün farklı adamları Şehir Hastanesi’nin başhekimini dillerine dolamış vaziyetteler.
Sakın “Özgür basın” demeyin, çok gülerim.
***
Bunların özgürlüğü, “özgürün” özgür bıraktığı kadardır. Özgür de ne kadar özgürdür, bilmiyorum!
Takdir de ediyorum çok kurnazca yazılar. Başhekim MHP’li olarak bilindiği için “Özgürün çalışanları”Şehir Hastanesi’nin başhekimine karşı AK Parti’yi kışkırtmaya çalışıyorlar.
***
Efendim, çok sıkıntı var: AK Parti niye müdahale etmiyormuş? Özgürün basınının gazetecilik adına  Şehir Hastanesin çalışanlarının hakkını, hukukunu aradığını düşünüyorsanız, çok yanılırsınız. Gazetecilik adına kamu yararını düşünen özgürün basını belediye başkanının ve adamının kanunu çiğnemesine karşı niye sus pus oturdular?
***
Suudi Arabistan’da bile bir kadın dayak yese haber olur, Eskişehir’de kadın döven belediyeciyi haber yapamadılar. Mantık yürüttüğünüzde bunların derdi habercilik değil. Anlaşılıyor ki Şehir Hastanesine giremiyorlar; belli ki başhekim bunları oraya sokmuyor.
Bunlar da top ateşi yapıyorlar surları aşmak için. Başhekim reklam vermiyor olabilir, bilboardları istiyor olabilirler vs vs vs. Kamu yararına hareket etmedikleri kesin…
***
BU YAZILARIN SÜFLÖRÜ AÇIK VERMİŞ
Medya stratejik bir silahtır. Sahte haberleri, küçük doğruluk payı olan haberlerle gerçekcilik ambalajına sararsınız, doğru haberin içine  yerleştirilen tüm yalan ve kışkırtmalar doğru olarak görülür. Haberin kaynağının araştırılma ihtimaline karşı da iddayı daima “aktarma” olarak gösterirsiniz.
***
Aynen özgürün adamlarının yaptığı gibi; “Beni aradılar” telefonum susmadı…
***
Koca belediye başkanı kaçak bina yapmış, yaptığını kabul etmiş her şey ortada yaşanmış onun hakkında hiçbir şey yazamayanların aklına gazetecilik yapmak geliyor. Allah Allah; kalemimizin ucuna gelip de yazamadığımız şeyler var.
***
AKParti ve MHP’nin milletvekillerini, il başkanlarını ikaz ediyorum; özgürün basını Eskişehir’de AK Parti-MHP arasında fitne çıkarma peşindeler…
Fitnenin altını kazıyın, kesin rant çıkacaktır. Şehir Hastanesinde haksızlık, hukuksuzluk var ise sonuna kadar  samimi olarak mağdurun yanındayız, köşemiz bütün şikayetlerine açıktır. Eğer şikayetleri takip etmezsek Yılmaz Hoca’nın özgürün adamlarına yaptığı gibi ağzımıza tükürün! Emin olun biz “ya Rabbi şükür” demeyiz, utanır kalemi defteri bırakır bu siteyi de kapatırız!
***
MEDYA BELEDİYE İLİŞKİLERİ
Özgürün basını ile Odunpazarı Belediye arasında sıkı-fıkı ilişkiler mevcut. Özgürün adamları oraya gidiyorlar çalışıyorlar tekrar özgürün basınına geri dönüyorlar… Hali ile belediyeyi de iyi tanıyorlar. Haber alacakları kaynakları da vardır. Kamu yararı için, haber için, insanlık için, emek için hak için, adalet için ölüp bitiyorsunuz ya; orada hiç mi sorun olmuyor, yoksa Odunpazarı Belediyesi cennet bahçesi mi?????
Onlar orada çalışırken neler olmuş, neler yaşamışlar acaba; niye hiç yazmıyorlar?
***
Yazmadıklarına göre hiçbir sorun yaşamamışlar.
O zaman kendilerinden küçük bir talebimiz var.
Odunpazarı Belediye Başkanı tarafından sınavsız memur ve müdür yapılan İstisnai Devlet büyüğünü başarılı bulan başkanı, Basın Müdürlüğünü de ona bağladı.
Özgürün basınından Odunpazarı Belediyesi’ne giden-gelenlerle, Basın müdürü ile beraber  resim paylaşsalar, ne de olsa eski mesai arkadaşları… Söz, aynı masada rakı da içseler dahi basın ve belediyeciler dostluk tazeliyorlar demiyeceğiz.
 Ortak anılarınızı yad edersiniz, belki ortak anılarınızı bizimle paylaşırsınız diyeceğim fakat pek mümkün değil gibi…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.