Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Gençlerden Cumhuriyetin 100. yılına mektup

15.08.2019
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Gençlerden Geleceğe Mektup’ yarışması düzenliyor. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’e dair mektupların kaleme alınacağı yarışmaya başvurular 31 Mart’ta sona erecek.
Gençlerin, tarihini bilen, okuyan-yazan ve düşünen bireyler olarak yetişmesi amacıyla hayata geçirilen yarışma 13-17/ 18-21 /22-29 olmak üzere 3 farklı yaş kategorisinde düzenlenecek. Gençler; Cumhuriyetin tarihi sürecine, Cumhuriyet tarihine katkı sağlayan kişilere ve Cumhuriyetin geleceğine (2023) ilişkin konularda mektup yazabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen gençler 31 Mart tarihine kadar http://formlar.gsb.gov.tr/genclerdengelecegemektup/ internet adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Online başvuru imkanına sahip olmayan gençler ise el yazısıyla yazdıkları mektupları en yakın gençlik merkezine teslim edecek.
Yarışmada yazılan mektupların değerlendirilmesi ise iki aşamada yapılacak. Mektuplar önce 81 ilde kurulacak komisyonlarca değerlendirilecek ve 10 Nisan tarihine kadar illerde dereceye giren gençler açıklanacak. Yarışmaya katıldığı ilde 3 kategoride ilk 3’e giren gençlerin mektupları Gençlik ve Spor Bakanlığına gönderilecek. Bakanlıkta kurulan komisyon Türkiye derecesine giren mektupları 30 Nisan’da açıklayacak.
"Gençlerden Geleceğe Mektup" yarışmasında Türkiye derecesine giren gençlerden; birinci olanlar, yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek, ikinci olanlara Ultrabook bilgisayar ve üçüncü olanlara da dizüstü bilgisayar ödülü verilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığının mektup yarışması olarak düzenlediği 5. yarışma olan “Gençlerden Geleceğe Mektup” yarışmasında derece alan gençler ayrıca devlet büyüklerince kabul edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.