Site Rengi

DOLAR 32,5487
EURO 34,8620
ALTIN 2.424,10
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

GÖZLER CHP KURULTAYI İLE BİRLİKTE ESKİŞEHİR DELEGELERİNDE

15.08.2019
A+
A-

CHP’nin 36. Olağan Kurultayı, yarın saat 10.00’da başlayacak. Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultayla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Bu kurultay farklı bir kurultay olacak. Tarihi bir kurultay olacak. Yarından itibaren hep birlikte kurultayımızın nasıl bir seyir izleyeceğini göreceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin bu Pazar yapılacak olan Olağan Kurultayında; Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber 4 aday daha var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu aday adayı olarak çıkıyor.

CHP kurultayının 4 Şubat'taki ayağında ise, Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılacak. Kurultayda, 60 PM ve 15 YDK üyesi belirlenecek. CHP'de Parti Meclisi üyeliğine seçilmek, Genel Başkanın oluşturacağı MYK'da yer alabilmek için önem taşıyor. Parti Meclisi seçiminde 52 üye delegelerce direkt seçiliyor. Genel Başkan tarafından, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu (BYKP) üyeliği için gösterilen 8 isim de Parti Meclisi'ne giriyor.

Eskişehir’den bu kurultaya “delege” olarak katılacak olan isimler : Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç, Kazım Kurt, Erdal Şanlı, İshak Gündoğan, Sinan Özkar, Nihat Çuhadar, Akın Sallarel, Gülnur Şenel, Sema Yavuz, Hülya Cesur ve Betül Duman olarak belirlendi.

Şimdi herkesin gözü Pazar günü yapılacak olan bu Olağan Üstü kurultayda. Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde zaman zaman farklı görüşler yüksek sesle dile getirildiği için, Eskişehir delegelerinin tercihlerini hangi isimlerden yana kullanacakları merak konusu oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.