Site Rengi

DOLAR 32,5545
EURO 34,8981
ALTIN 2.430,63
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Hak-İş ve Hizmet-İş’ten ‘Promosyon’ Açıklaması

Hak-İş ve Hizmet-İş’ten ‘Promosyon’ Açıklaması
12.11.2019
A+
A-

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası, geçtiğimiz gün Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve TC Ziraât Bankası arasında imzalanan promosyon anlaşması ile ilgili bir açıklama yayınladı. Hak-İş ve Hizmet-İş Eskişehir İl Başkanı Ayşegül Durur, yayınladığı yazılı açıklamada: “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Eskişehir’de Sağlık Bakanlığı iş yerlerinde 2014 yılından bu yana örgütlü ve 2017 yılından bu yana yetkili sendikadır.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bağlı Kurumlarında 11 Kasım 2019 tarihinde yapılan promosyon ihalesine 696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin de dahil edilmesi hem sendikamızı hem üyelerimizi son derece mutlu etmiştir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımıza, Sağlık İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Promosyon ihalesine HAK-İŞ /HİZMET-İŞ üyelerinin dahiledilmesine itiraz etmek, bu ihaleye şerh koymak, çok zor şartlarda asgari ücrete yakın ücretle çalışan emekçilere büyük bir haksızlıktır. Bu itiraz uzun yıllar kadro mücadelesi vermiş bu mücadelesini yeni haklarla taçlandırmak isteyen mazlum sağlık emekçilerini derinden yaralamış ve adeta şok etmiştir. HAK-İŞ /HİZMET-İŞ Sendikası olarak emek örgütlerinin dayanışmasına yürekten inanmaktadır. Bu anlamda HAK-İŞ MEMUR-SEN dayanışmasını, HİZMET-İŞ/Sağlık-Sen dayanışmasını çok önemsiyoruz ve bunu destekliyoruz. Sendikamız Genel Merkezi olarak, Sağlık-Sen Genel Merkezi ile bugüne kadar sürdürdüğümüz kardeşçe ve dostça dayanışmamızı bundan sonra da aynı samimiyetle, aynı kararlılıkla sürdüreceğiz.

HAK-İŞ/MEMUR-SEN arasında var olan emek dayanışmasını, kardeşlik hukukunu HİZMET-İŞ/Sağlık-Sen arasında var olan emek dayanışmasını, kardeşlik hukukunu iki örgüt arasındaki güçlü tarihsel bağları, bir kısım bireysel davranışlar, mesnetsiz ithamlar, iftiraya varan suçlamalar asla bozamaz, bozamayacak da… Ülkemizin çok güçlü ve çok özgür iki güzide sendikasınıbütün kademelerinde görev alan kutsal emek davasına gönül vermiş sendikacılar bu güçlü dayanışmanın en büyük teminatıdır. Bizler karşılaştığımız güncel sorunlarda büyük resme bakarak tutumumuzu belirliyoruz. 50 yıla yaklaşan kutlu tarihimizin her aşamasında aynı hassasiyetle hareket ettik. Sağlık-Sen Sendikamızın kuruluş yıllarında önemli hamleleri başlatacağı yıllarda yanlarında HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası olarak bizler vardık, var olmalıydık da, var olduk da. Taşeron mücadelemizde de Sağlık-Sen Sendikamızı da hep yanımızda gördük, hep bizimle beraber oldular. Bundan sonra da bu birlikteliğimizi sorumsuzluk düzeyini aşan bireysel tutumlar, fevri davranışlarda bulunanlar asla bozamayacaklardır. Bunu bir kez daha ifade ediyoruz.

İşçi-memur tüm emekçileri kapsayacak bu promosyonihalesinin yapılmasını destekliyoruz. Sağlık İl Müdürümüz ve ekibine karşı yapılan haksız, hukuksuz suçlamaları asla kabul etmiyoruz ve onlarla dayanışmamızı bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca sendika başkanı Durur, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge’ye, Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Seydi Ahmet Güllü ve başkan yardımcısı Ömer Faruk Üresin’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.