Site Rengi

DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Hamamyolu 1.Yılını Doldurmadan Dökülüyor!

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi tarafından 2016 yılında başlatılan ve 29 Ekim 2017 Cumhuriyet Bayramı'nda tamamlanması taahhüt edilmesine rağmen eksikleriyle beraber 28 Nisan 2018'de muhteşem Kıraç konseriyle açılan "Hamamyolu Dönüşüm Projesi Urban Deck" henüz birinci yılını görmeden dökülmeye ve tadilat görmeye başladı.
Odunpazarı Belediyesi'nin iki defa ödül aldığını duyurduğu proje 13 milyon TL maliyeti ve sökülen birçok ağaçtan dolayı tepkiler almıştı. Daha proje bitmeden Eylül 2017'de yılın en iyi mimari Kentsel Tasarım Ödülü ve ekim ayı başında Dubai'de yapılan "Cityscape Global 2018 Awards" ta Kamusal &Kültürel Proje ödülü aldığı Odunpazarı Belediyesi tarafından duyurulan, her iki organizasyonun da objektif olup olmadığı da kamuoyunda tartışılmıştı.

Belediyenin tüm haber ajanslarına "Hamamyolu, Eskişehir'in cazibe merkezi oldu" başlığıyla servis ettiği proje ile ilgili dün akşam saatlerinde Hamamyolu'nda çektiğimiz görüntüler yürek burktu. Birçok yerde plastik mobilyaların kırıldığı ve sökülüp üzerine mermer kaplama yapılmaya başlandığı gözlendi. Kırılan alanların üzerindeki malzemelerin sökülmesiyle geriye sadece metal profillerin kalması da yürüyüş yolunu kötü bir görüntüye bürümüş durumda…
Proje yapım aşamasıydayken dönemin Mimarlar Odası Başkanı Canan Oytan, sanki bugünleri görmüş gibi projeye karşı çıkmış ve uyarmıştı.

Vatandaşlardan şikayet ve ihbar üzerine Hamamyolu'na giden Haberötesi ekibi 8 zondan oluşan Hamamyolu Projesi'nde hemen her gün değişik bölgelerde tadilat ve tamiratların olduğunu ve işlek bir cadde olan Hamamyolu'nda geçişleri de olumsuz etkilediğini tespit etti. Vatandaşlar henüz birinci yılını doldurmayan projenin akıbetinden endişe duyduklarını ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.