Site Rengi

DOLAR 32,3583
EURO 34,9921
ALTIN 2.326,20
BIST 9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Hasan Polatkan Havalimanı’nın Kapatılması Yanlışından Dönülmelidir

Hasan Polatkan Havalimanı’nın Kapatılması Yanlışından Dönülmelidir
29.03.2022
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler, Mart meclis toplantısında gündeme dair değerlendirmeler de ve Discover Eskişehir projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, odanın meclis olağan toplantısında Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılması yanlışından geri dönülmesi gerektiğini belirterek, odanın başlatacağı DiscoverEskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesi hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Ticaret Odası’nın Mart ayı meclis olağan toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, toplantıda gündeme dair açıklamada bulunarak, odanın başlatacağı Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesi hakkında bilgi verdi. Hasan Polatkan Havalimanı’nın uçuşlara kapatılması hakkında değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’i olumsuz olarak etkileyecekbu karardan vazgeçilmesi için son ana kadar beklediklerini belirterek, konu hakkında Eskişehir milletvekilleri AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Emine Nur Günay ve Nurullah Sazak’ın Ankara’da Ulaştırma Bakanı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda görüşme yaptığını ve bunun görüşme neticesinde sorunun çözüldüğü bildirildiğini kaydetti. 100 bin kişinin yolculuk yaptığı Hasan Polatkan Havalimanındaki uçuşların Zafer Havalimanına yönlendirilmesinin anlaşılır olmadığını belirten Güler, bu sebeple şehrin durduk yere mağduriyet yaşadığını söyledi. Bu karar alınırken ne odalara, ne havayolunu kullanan hemşerilerimize, ne de havayolu şirketlerine danışıldığını belirten Güler, kararın Eskişehir milletvekilleri ve bürokratlarının görüşleri alınmadan verildiğini kaydetti.

Discover Eskişehir projesinin tanıtımına Belçika’dan başlayacağız

Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılması yanlışından dönüleceğini umut ederek Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) isimli bir proje başlatacaklarını belirten Güler, bu projenin tanıtımına 80 bin civarında hemşerimizin yaşadığı Belçika’da başlayacaklarını söyledi.   Discover Eskişehir ile,Avrupa’da yaşayan son kuşak yurttaşlarımızı Eskişehir’e getirmek, Eskişehir’in sağlık ve kültür turizmini geliştirmek istediklerini belirten Güler, yalnızca

oradaki Türk vatandaşlarını değil, Türk yurttaşların Belçika’daki komşularını, iş arkadaşlarını ve tanıdıklarını ve yabancı turistleri de Eskişehir’e getirebilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sağlık turizmi kümelenmesinin oluşmasına öncelik vereceğiz

Discover Eskişehir ile, genç ve yeni nesil yatırımcılara ulaşmayı, ticaret ve turizm bakanlığının desteğiyle de sağlık turizmi kümelenmesi kurmayı hedeflediklerini belirten Güler, hastaneler, klinikler, fizyoterapi merkezleri, turizm acenteleri, otellerden oluşacak sağlık turizmi kümelenmesi çalışmalarına hız vereceklerini dile getirdi. ETO’nun bu doğrultudaBelçika’da bir dizi temas ve toplantı gerçekleştireceğini kaydeden Güler, STK temsilcileriyle, siyasetçilerle, seyahat acenteleriyle, basın kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini belirtti. Ayrıca bu kapsamda Eskişehirli paydaşlarıyla bir araya getirmek üzere Nisan ayında Belçika’daki seyahat acentelerini Eskişehir’e davet edeceklerini ve 3 günlük program gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Eskişehir’in çok nitelikli bir sağlık ve kültür turizmi alt yapısı olduğunu belirten Güler, bu potansiyeli harekete geçirmek için çalışacaklarını söyledi. Güler konuşmasının ardından DiscoverEskişehir ile gündeme dair soruları cevaplandırdı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.