Site Rengi

DOLAR 32,3744
EURO 34,9769
ALTIN 2.326,12
BIST 9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Herkes Yeni Yılı kutlarken Onlar Sokak Hayvanlarını Unutmadı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de yılbaşı akşamını düzenlenen eğlenceler yerine sokak hayvanları ile geçirmeyi tercih eden üniversite öğrencileri, şehrin belirli bölgelerine kilolarca mama dağıttı. 
Yılbaşı kutlamaları Eskişehir’de bilinenin aksine farklı görüntülere sahne oldu. Üniversite öğrencisi 5 genç, yapılan eğlencelerden farklı bir yöntem tercih etti. Önce 10 kilo kuru mama satın alan daha sonra yeni yıla dakikalar kala sokağa dağılan gençler, şehrin belirli bölgelerindeki noktalara satın aldıkları kuru mamaları dağıttı. Sokaklarda yeni yıl heyecanı yaşanırken birçoğu sokak hayvanlarını elleri ile besledi. Bu gibi özel günlerin hayvanların en çok unutulduğu gün olduğunu belirten gençler, hep beraber soğuk havada yeni yıla merhaba dedi. Yapılan duyarlı davranışa birçok vatandaş tarafından da destek verildi. 

“Biz eğleniyoruz, onlar ise sokaklarda açlar” 
Özel günlerde hayvanları unuttuklarını ifade eden öğrencilerden Şeyma Kırca, “Farkındalık çalışması yapmak istedik. Çünkü biz eğleniyoruz. Onlar ise sokaklarda açlar. Hava çok soğuk. Biz de bunun için böyle bir etkinlik yapmak istedik. Zaten çoğunluk arkadaşlarımızdan oluşuyor. Hepimiz hayvanları çok seviyoruz. Biz de mutlu olacağımız bir şekilde geçirmek istedik yılbaşını. Özel günlerde hayvanları unuttuğumuzu fark ettik ve unutmamamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Aslında amacımız farkındalık oluşturmaktı” 
Satın aldıkları 10 kilo mamayı da dağıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Sefa Atilay ise asıl amaçlarının farkındalık başlatmak olduğunu vurguladı. Atilay, “İnsanların en çok eğlendiği günde, yıl başında hayvanları en çok yalnız bıraktığımız gün aslında. Biz de yıl başında arkadaşlarımız ile beraber sokak hayvanlarını yalnız bırakmamak, onları beslemek istedik. Her gün yolda karşılaştığımız dostlarımızı bu mutlu ve eğlendiğimiz günde yalnız bırakmak istemedik. Çok mutlulardı. Sokak hayvanları çok yalnız. İnsanlar eğleniyor ama sokak hayvanları yalnız. Hava çok soğuk ve onlarda aç kalmışlar. Onları beslemek, mama vermek bizim için çok keyifliydi. Elimiz boş dönmek bizi mutlu etti. Çünkü 10 kilonun hepsini sokak hayvanları ile buluşturmuş olduk. Aslında amacımız farkındalık oluşturmaktı. Çünkü dediğim gibi sürekli sokak hayvanları ile karşılaşıyoruz. Sürekli onları beslememiz, su vermemiz gerekiyor. Bu bilinci oluşturmak önemliydi. En azından biz kendi aramızda böyle bir şey yapmış olduk” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.