Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Hizmet Sektörünün Geleceği İçin Dev İşbirliği

Hizmet Sektörünün Geleceği İçin Dev İşbirliği
25.11.2020
A+
A-

ETO ve Anadolu Üniversitesi tarafından imzalanan protokol ile Aşçılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Emlak Yönetimi, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri son dönemlerinde ETO üyesi işletmelerde staj yapacak. Bu sayede öğrenciler üniversite hayatlarının dörtte birini işyerinde deneyim kazanarak geçirecek.  

Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Ticaret Odası şehrimizdeki hizmet sektörünün kalitesinin artırılması ve hizmet sektörüne yönelik öğrenim gören öğrencilerin mesleki deneyim kazanması için önemli bir adım attı. Eskişehir Ticaret Odası ve Anadolu Üniversitesi arasında, hizmet sektörüne yönelik staj programı için işbirliği protokolü imzalandı. 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen protokolün imzaları ETO Başkanı Metin Güler ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal tarafından atıldı. Protokol töreninde Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aslı Afşar, ETO Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı.  

6 bölümün öğrencilerine ETO üyesi işyerlerinde staj

Protokol sayesinde Aşçılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Emlak Yönetimi, Pazarlama, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencileri dördüncüdönemlerinde Eskişehir Ticaret Odası üyesi işyerlerinde staj yapacaklar. Staj yapan öğrencilerin sigortaları üniversite tarafından yapılacak, öğrencilerin yemek ve yol masraflarını ise firmalar üstlenecek. Staj programı salgının seyrinin azalması halinde 2021 yılı bahar döneminde, salgının devam etmesi halinde ise 2022 yılı bahar döneminde uygulanmaya başlayacak.

Staj programı hem öğrencilere hem de firmalara katkı sağlayacak

Protokol töreninde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, staj programı ile hem yetişmiş insan kaynağına hem de Eskişehir’in hizmet sektörünün gelişimine katkı sağlamayı planladıklarını söyledi.  Tecrübenin iş yaşamı için önemli olduğunu belirten ETO Başkanı Metin Güler,  staj programının öğrencilerin iş yaşamını yakından tanımalarına ve firmaların kendilerini güncellemelerine imkan sağlayacağını kaydetti. Protokol ile Eskişehir’deki firmaların stajyer istihdam etme alışkanlığı da kazanacağını belirten ETO Başkanı Güler, oda olaraküniversitelerle yeni alanlarda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

İşyerinde tecrübe öğrenciler için çok önemli bir fırsat

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise işi işte öğrenmenin, işyerinde tecrübe edinmenin kariyer için önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin öğrenim hayatlarının dörtte birini iş yerinde tecrübe kazanarak değerlendirmelerini bir fırsat olarak gördüklerini belirten Erdal, ilerleyen zamanlarda staj programının çerçevesini de genişletmeyi arzu ettiklerini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası’nın şehir için kıymetli bir kuruluş olduğunu belirten Rektör Erdal, üniversite olarak oda ile işbirliğini daha da geliştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.