Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sarıcakaya İlçesini Ziyaret Etti

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sarıcakaya İlçesini Ziyaret Etti
16.05.2022
A+
A-

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, beraberinde Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil ile birlikte çeşitli incelemelerde ve değerlendirmelerde bulunmak üzere Sarıcakaya ilçesine ziyarette bulundu.

İlk olarak Sarıcakaya Kaymakamlığını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, burada Belediye Başkanı Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yazar ve öğrencilerimiz tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Kaymakamlık Makamına geçen İl Milli Eğitim Müdürümüz Töre ve Daire Başkanı Geçgil, Kaymakam Muhammed Taha Canpolat ile ilçedeki eğitim öğretim faaliyetleri hakkında görüştüler.

Görüşmenin ardından, ilçenin kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcilerin de katıldığı toplantıya geçildi. Gerçekleştirilen toplantıda başta ilçenin tarım alanındaki fırsatları ve bölgede yapılacak mesleki eğitime yönelik çalışmalar ve yol haritaları belirlendi. Bölgede yürütülen projeler görüşüldü.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde ve projenin ortağı olan Sarıcakaya Belediye Başkanlığı, Sarıcakaya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim İş birliği Ortaklıkları (KA220-VET) alanından “Akıllı ve Dijital Tarım” “Smart and Digital Agriculture” adlı projenin faaliyetleri görüşüldü.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, yürütülecek ortak çalışmalar ile katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkiler aracılığıyla gençlerin tarımda istihdamını destekleyerek genç işsizliği önleyeceğini, bilinçsiz tarım faaliyetlerine karşın farkındalık oluşturulacağını aktardı. Tarımda dijitalleşmeyi destekleyeceğini, akıllı ve sanal tarım uygulamaları konusundaki projenin bölgeye ve bölge halkına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yürütülecek çalışmalar ile gençlerin tarımdaki istihdamının artırılması ve tersine bir göç ile bölge ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklarını belirterek ilçenin tüm kesimlerinin işbirliği içerisinde olmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, “Tüm tarafların hep birlikte özellikle tarım mesleki alanında büyük bir heyecan ile bir arada çalışmalar yürütmesi bizleri çok memnun etti. Bizler de Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Bölgenin tarım fırsatları ve gençlerin tarıma istihdamının desteklenmesi ile ilgili ilçede açılması istenen ve planlanan Tarım Alanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yönelik projeler görüşüldü.

Tarım alanına yönelik gerçekleştirilecek faaliyetlerde kullanılması planlanan bina ve arazilerde incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre ve Daire Başkanı Ertuğrul Geçgil, sonrasında Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Sarıcakaya Borsa İstanbul Halk Eğitimi Merkezini ziyaret ettiler. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kurs yerlerini ve kursiyerlerin yapmış oldukları çalışmaları yakından izleyerek bilgiler aldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.