Site Rengi

DOLAR 32,5619
EURO 34,8813
ALTIN 2.429,52
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge Koronavirüs Hastalarını Ziyaret Etti
15.04.2021
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Bilge, Yunus Emre Devlet Hastanesinde Koronavirüs teşhisiyle yatarak tedavi gören hastaları ziyaret etti. Test sonuçları pozitif çıkan hastalara yaptığı ziyarette hastalarla görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletip şifa diledi. Ziyarette bulunduğu hastalara (Covid-19) hastalığı hakkında bilgiler de aktaran Müdür Bilge,  Başhekim  Uzm. Dr. Mustafa Karagülle’den hastaların tedavi süreçleriyle ilgili bilgiler aldı.

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde enfeksiyon kliniğinde incelemeler debulunan Sağlık MüdürüProf. Dr. Uğur Bilge, karşılaştığı hasta ve hasta yakınlarına da geçmiş olsun dileklerini ileterek Covid-19hastalığı ve yeni mutant virüs hakkında bilgiler aktardı. Mutant virüsün daha hızlı bulaşarak daha az miktarda virüsle bile hastalık bulaştırabileceği konusunda uyaran Bilge, “Mümkünse varyantların arttığı bu koşullarda, insanların, toplulukların daha az bir araya gelmeli, mesafeyi 1,5 metreden 2 metreye çıkarmalı. Aynı ortamda bulunma süresini 15 dakikadan 10 dakikaya düşürmeli.

Bilge “Koronavirüs yayılım hızının artırması ve toplum sağlığınıriske atması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasına muhatap olan vatandaşlarımızın ve hastalık belirtileri taşıyanların cemaatle namaza katılmayarak ibadetlerini evlerinde yapmaları gerekmektedir.Teravih namazları, mukabeleler ve dualar gibi ibadetleri herkes kendi evinde yapmalıdır. Bu faaliyetler için televizyon, radyo, dijital ve sosyal medya gibi platformları kullanarak sanal alternatifler oluşturulabilir. Ev, apartman, bahçe, site ya da mahalle gibi yerlerde toplu ibadetler yapılmamalıdır. İbadetler sırasında kullanılan seccade, tesbih gibi malzemelerin kişiselleştirilmesi ve herkesin kendisine ait malzemeyi kullanması gerekmektedir.İftarlarda misafir kabul edilmemesi hastalığın yayılmaması için çok önemli. Bilim Kurulumuzun açıklamış olduğu kurallara uyulmalı. Dedi.

İl Sağlık Müdürü  Prof. Dr. Uğur Bilge; Eskişehir ‘de de salgının durdurulmasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla aşı uygulanmaktadır.Huzurevinde kalan büyüklerimize ve 80 yaşın üstünde olan büyüklerimizin evlerine giderek aşılarını yaptık. 60 yaş üstü olan büyüklerimize ise randevularını aldıktan sonra aşı merkezlerimizde aşı yapıyoruz. Aşılarını yaptırmayan 60 yaş ve üstü vatandaşlarımız aşılarını yaptırabilirler.

Bilge “Bu güne kadar ilimizde 1. doz aşı uygulana kişi sayısı 172.6592. doz uygulanan kişi sayısı ise 116.603 olduğunu toplamda 289.262 doz aşı yapıldığını belirti”.

Bilge” Kronik hastalıkları olanların, öksürük ve solunum sıkıntıları olan vatandaşlarımız, oruç tutma noktasında Hekimlerinin fikirlerini de alsınlar. Oruç tutan coronavirüs geçirenler de sıvı alımına özen gösterip, sahurda ve iftarda aşırı yüklenmeden beslenirlerse protein ağırlıklı sahur yaparlarsa gün içinde rahat ederler. Vatandaşlar, sıvı ve gıda tüketimini iftardan sahura kadar yayarlarsa sağlıklı bir ramazan geçirebileceklerini belirti.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Uğur Bilge; Salgınla mücadelede herkese görev düştüğünü ve salgının ilk göründüğü günden beri gece gündüz demeden çalışan, ailesinden sevdiklerinden ayrı kalan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Hepsine teşekkür ediyorum. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının ve daha nice güzelliklerin hepimizi kuşattığı, bu mübarek aylarını kutluyorum. Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.