Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

İmamı Koronavirüse Yakalanan Cami 2 Gün İbadete Kapalı Kaldı

İmamı Koronavirüse Yakalanan Cami 2 Gün İbadete Kapalı Kaldı
05.08.2020
A+
A-

Eskişehir’de, imam hatibinin koronavirüse yakalanması üzerine 2 gün kapalı kalan Dekovil Camii bugün tekrar ibadete açıldı.

Tepebaşı ilçesi Merkez Yeni Mahalle’deki camide görevli imam hatip Ahmet Tıraşçı, geçtiğimiz haftalarda Ankara’da bir düğüne katıldı. Düğün sonrasında Korona virüs belirtilerinin görülmesi sonucu ailesi ile birlikte test yaptırdı. Test sonucunun pozitif çıkası sonucu Tıraşçı ve ailesi hastanede tedavi altına alındı. Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucu Tıraşçı’nın 100 kişi ile temas halinde olduğu belirlenirken, bu kişilere de koronavirüs testi uygulandı.

Kapalı cami yeniden ibadete açıldı
Ahmet Tıraşçı’nın görev yaptığı Dekovil Camii, Eskişehir Müftülüğü’nün talimatı doğrultusunda 2 gün boyunca ibadete kapatıldı. Bu süreçte camide dezenfekte çalışmaları yapılırken caminin girişine: “Camimizde koronavirüs çıkması nedeniyle müftülük emriyle ikinci bir emre kadar kapalıdır. Cami cemaatimiz kendilerini evlerinde izole etsinler” ifadesi yazıldı.

Eskişehir Müftülüğü hastanede tedavi altında olan imam Tıraşçı’nın yerine ise başka bir imam görevlendirdi. Dekovi Camii, bugün öğle namazından itibaren ibadete yeniden açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.