Site Rengi

DOLAR 32,5541
EURO 34,8837
ALTIN 2.430,80
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

İnanmışlar ve Adanmışlar

01.12.2021
A+
A-

Söylüyoruz, konuşuyoruz yetmiyor; yazıyoruz ama maalesef pirincin içindeki beyaz taşlar bitmiyor.

Popüler şarkılar söyler gibi ‘dava’ diye diye; ‘dava ne demek?’ diye sorsanız iki kelimeyi bir araya getiremeyen toplumun her kesiminden insan grupları sırf şahsi kaygılar ile parti bünyesinde küçük kafileler halinde çalışmaya başlayıp buldukları ilk fırsatta da başka bir türkü söylemeye başlıyorlar.

O kadar çok duydum ki…
‘Aman beni bir işe yerleştirsinler de, aman oğlumu işe yerleştirsinler de yoksa inan şurada koşturacak halim yok’ diyenler.
Ee hani davaydı?!
Sırf üye sayımız çok olsun diye önüne geleni üye yapan bu bence yanlış zihniyet sonra da hasbelkader parti yönetiminde olan veya dünkü hadisede de olduğu gibi, meclis üyesi bile olabilmişlerin yatay geçişlerini esefle seyrediyoruz.
Daha önce de olmuştu…
Güya il kadın kolları başkanı bile olmak isteyip o derece davacı bir hanım kardeşimiz birdenbire başka bir partide ‘derdine deva’ bulmuştu
Herkesin siyasi iradesine yol haritasına saygı duymak ile birlikte, bu ve benzeri örneklerin sıklıkla yaşanıyor olması aslında ciddi ibret alınması gereken bir manzara.
Hani zanda bulunmak istemem ama bazen bu eğreti kimliklerin en başından maksatlı olarak AK Parti bünyesine bir şekilde sokulduklarını düşüyorum.
Tıpkı pirincin içindeki beyaz taşlar gibi…
Ve elbet bir gün ağıza gelene ve diğerlerinden ayrılana kadar…

Bir kesim 2023 öncesi bu durumu müspet olarak değerlendirse de ben aynı fikirde değilim.
En başından dikkatli olunmalı diye düşünüyorum.
Mesela o aylarca mahallelerde kurulan çadırları da pek doğru bulmuyorum.
Amaç güzel olsa bile gelinen noktaya bakınız ki; maksadı menfi olanlara da kapı oluyor. Bence il teşkilatının üye ve yönetim politikasını da ciddi süzgeçten geçirmesi lazım.
İnanıyorum en alasını yaparlar, yapmalılar!
Tüm beyaz taşlara rağmen umudumuzu kaybetmeyelim!
Adanmış olduklarını umduklarımızla yola devam edelim inşallah.
Neticede bugün bize sadece inanarak yanımızda olanlar yarın da başkasına inanırlar.
Tüm güya inanmışlara selametle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.