Site Rengi

DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

İyi Parti’den Yeni Açıklama: ‘İttifakın Küçük Paydaşı Olarak Görülmemiz Kabul Edilmez’

15.08.2019
A+
A-

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca Cuma günkü açıklamalarının üzerine bir açıklama daha yaparak: “Bilgi karmaşası yaşadık” dediler. Tunca’nın açıklamaları şöyle:

”Değerli Milletvekilim, Genel İdare Kurulu Üyelerimiz, İlçe Başkanlarım, Teşkilatlarımızın Kıymetli Yöneticileri, Milletvekili Aday Adaylarımız, İyi Parti’nin güzel insanları, kıymetli misafirlerimiz ve değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz safa getirdiniz.
Öncelikle cuma günü oluşan haber trafiğinde, haberin heyecanı ile Odunpazarı ilçemizde seçime sadece İyi Parti’nin katılacağı konusunda kısa süreli bir bilgi karmaşası yaşadık. Hatta bu karmaşaya benim de katkım oldu. Devam eden süreçte haberi bir kez daha teyit ederek saat 12.30’da bir basın açıklaması yaptım. Keşke Sayın Başkan Abdülkadir Adar beni de arasaydı. Oluşan yanlış anlaşılmaları 12.30’dan önce düzeltmiş olurdum. Yaptığım basın açıklamasında ise herhangi bir haber karmaşası yoktu ve Odunpazarı ile diğer beş ilçemiz için yaptığım açıklama nettir. Bu bilgi ile oluşan karmaşa sonlanmıştır. Yani Odunpazarı’mızda adayımızı çıkaracağız. Diğer beş ilçede, Sarıcakaya, Mihalgazi, Sivrihisar, Çifteler ve Seyitgazi’de de İyi Parti adaylarını çıkaracak CHP ise aday çıkarmayacaktır. Şu an fotoğraf budur. Siyasette yarın çok şey değişebilir. Basın açıklamamda da bu durumu ifade ettim. CHP ise saat 14.00’te basın açıklamasını yapmıştır. Sonuçta İyi Parti basın toplantısına ve CHP basın toplantısına sosyal medya ve diğer basın üzerinden ulaşmak mümkündür. Değerlendirme ise Eskişehirli hemşerilerimizindir. Açıklama ile ilgili birkaç noktaya açıklık getirmek ve konuyu partimiz adına burada kapatmak isterim.

Biz Büyükşehir’de ve seçmenin %88’ine sahip olan Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerimizde genel merkezimiz düzeyinde seçime girme talebinde bulunduk. Kasım ayı içinde ise Odunpazarı ve Tepebaşı dahil dört ilçede açıklanan CHP adaylarının haricinde her ne kadar bir gün sonra geri çekilse de Çifteler, Alpu ve Seyitgazi’de de aday açıklaması yapılana kadar biz İyi Parti İl teşkilatları olarak neredeyse sessiz kaldık. İlçelerin de masada olduğunu ve uzlaşı gerektiğini biliyorduk. Eskişehir ilçelerinde olası bir uzlaşıyı destekleme kararı çıkma ihtimali önümüzde beklerken bugün 5 dış ilçe ve merkez ilçemiz Odunpazarı’mızda seçime girme hakkı elde etmenin coşkusunu yaşadık. Odunpazarı’mızda bir güç birliği olmayacak CHP de seçime girecek İyi Parti de seçime girecek sonucu çıktı. Demokrasi ve demokratlık söylemlerini sıkça kullanan siyasilere sesleniyorum. Odunpazarımıza kısmen de olsa demokrasi gelmiştir. Odunpazarı’mıza CHP aday çıkarmayacak sözüne 30 dakika sabredemeyenler, bizim birkaç aydır aynı sözleri duyduğumuzu ve yaşadığımız duyguları bilsinler isterim. “Lütfen bizi anlayın” derken de kastettiğim budur. 

Eğer Odunpazarı ’mızı Allah bize nasip ederse bizim belediye başkanımız Partimizi ilgilendiren açıklamaları İyi Parti İl Merkezinde yapmalıdır. Belediye siyasetten bağımsız hizmetin yapılacağı yerdir. Siyasi arena haline getirilemez. “İttifakın Küçük Paydaşı” sözü ise kabul edilebilir bir söylem değildir. İttifak süreci Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılmış olup, İyi Parti katılımıyla devam etmektedir. Yersiz ve erken açıklama eleştirisine verebileceğim yanıt ise Eskişehir Büyükşehir için yapılan uzlaşmayı Sayın Abdülkadir Adar’ın genel merkez açıklamasından 2 saat önce sosyal medya paylaşımından öğrendiğimi de ifade etmek isterim. Ayrıca “İttifakın Küçük Paydaşı” olarak görülmemizden dolayı olsa gerek bugüne kadar il ve ilçe başkanları düzeyinde partimizle en küçük bir irtibat kurulmadığını da sizlerle paylaşmaktan zevk aldığımı söyleyemem. Siyasette süre olarak yeniyim ancak bir yılda bütün görülebilir ne varsa gördüm ve deneyimledim. Yani tecrübesiz olarak küçük düşürüldüğümüzü sananlar, siyasetin yeni yüzleri olan bizleri bir yılda siyaset akademisinden mezun ettiler. Bu yaşıma kadar öğrendiğim en önemli davranış şekli ise şudur. İşini, görevini öyle yap ki arkanı kollamana gerek kalmasın. Ben de görevimi böyle yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. 

Tüm bunlara rağmen İyi Parti Eskişehir Teşkilatları olarak Genel Merkezimize kendimizi ifade ediyor taleplerimizi ve tespitlerimizi iletiyoruz. Bundan sonra da iletmeye devam edeceğiz. Amacımız CHP ile olan güç birliği sayesinde, başta Büyükşehir ve Merkez ilçeler olmak üzere dış ilçelerin de en az 8 tanesini alabilecek bir güç birliğini oluşturmaktır. Eskişehir’de oluşan sorun ise genel başkanlıklar düzeyinde gösterilen çabaların daha fazlasını Eskişehir güç birliği teşkilatlarının göstermemesidir. CHP Eskişehir’de nasıl bir güç birliği oluşacağını İyi Parti il teşkilatı ile de konuşmalıdır. Altını çizerek söylüyorum. Bizim mücadelemiz, Büyük Türk Milletini doğru yönetmeyen, ülkemizin kaynaklarını doğru kullanmayan, vatandaşlarımızı öteleyen, yap işlet devret işleriyle varlıklarımızı israf eden ve her 10 kişiden 4’ünün sosyal yardımlarla yaşamasına mahkûm eden mevcut iktidarladır.  
Gelelim Odunpazarı ve diğer ilçelerimize. Odunpazarı’nda, Sivrihisar’da, Çifteler’de, Seyitgazi’de, Sarıcakaya’da ve Mihalgazi’de seçimi kazanmak için hazırız. Aday adaylarımız mevcut. Aday belirleme sürecimiz yeni başlıyor. Hızlı ve emin adımlarla hareket edip en doğru adayları belirleyeceğiz. Büyükşehir ve Tepebaşı için ise genel merkezimizin aldığı kararlara saygılıyız ve parti disiplini içinde hareket edeceğiz. Biliyoruz ki Genel Merkezimiz bizim için mücadele etti ve ediyor. Zaman içinde bu disiplinin nasıl yürüyeceğine Eskişehir’de İyi Parti ve CHP yöneticileri katkı koyacaktır. Katkının içeriği için görüşmeye hazır olduğumuzu sayın başkanlarımızdan ve CHP teşkilatlarından bilmelerini isterim.
Ekonominin, iç ve dış siyasetin, eğitimin, seçimlerin, seçim sisteminin, üretimin, tarımın, işsizliğin, genç işsizliğin, iş hayatının bileşenleri belediyeler de dahil işçi ve işveren ilişkilerinin, Sendikalaşma sorunlarının, sivil toplum kuruluşlarının faaliyet serbestliğinin, adaletin, siyasetin, kurucu değerlerimize yapılan saldırıların, baştan aşağıya israfın, basının içinde bulunduğu ekonomik durumun, genelde ve yerelde çoğunlukla ekonomik tehditlerle borazanlaşan basının hatta sporun ve bir çok şeyin iyi gitmediği güzel ülkemizde biz İyi Belediyecilik yapacağız. Hayatın merkezine başta insan olmak üzere canlıları koyan belediye başkanlarımız olacak. Herkesin öyle ya da böyle ulaşabildiği belediye başkanlarımız olacak. Dert dinleyen ve dertlenen belediye başkanlarımız olacak. Lütfeden değil görevini yapan belediyeler olacağız. Hesap veren, halka rapor eden İyi Belediyeler olacağız. Hayata katkı koyan belediyelerimiz olacak. Kamu ve toplumun tüm bileşenleri ile hareket eden Belediye başkanlarımız olacak. Yani kısaca biz İyi Belediyecilik yapacağız. İyi Adaylarımız seçimleri kazanmak için hazırlar. 
Hepimizin bildiği üzere İyi Parti olarak ilk yerel seçim deneyimimiz olacak. Bu süreci kazasız, belasız sevgi ve saygı sınırları çerçevesinde yönetmek ve yaşamak istiyoruz. Dilerim kısa süre içerisinde aday tanıtım toplantımızı yine bu salonda yaparız.  
Artık gireceğimiz bizim de bir seçimimiz var. Bahsi geçen ilçelerimiz için Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis üyeliği için başvurularımız 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam ediyor. Seçim güvenliği konusunda tüm partililerimizi bir kez daha uyarmak istiyorum. Üye sayımızı artıracağız ve sandıklara sahip olmak için görev talep edeceğiz. 
Katılımınız için hepinize tek tek çok teşekkür ederim. 
İyi Partimize ve hepimize hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olun.”                                                                                         

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.