Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği’den 19 Mayıs Mesajı

Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilciliği’den 19 Mayıs Mesajı
18.05.2021
A+
A-

​Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle bir mesaj yayımladı. Urfalı mesajında:

​“Yüce Türk Milletinin bağrında bağımsızlık sevdasının meşalesinin yandığı ve bir daha asla sönmediği gündür 19 Mayıs… Bundan 102 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’a çıkarken, yokluklar ve imkansızlıkların Milli Bilinç ve Milli İradenin önüne geçemeyeceğini biliyorlardı. 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin iman dolu göğsünü siper ettiği Kurtuluş Mücadelesinin bir kahramanlık destanına döndüğü o mukaddes günlerin başlangıcıydı. 

Her karışı şehit kanıyla sulanmış bu toprakların ebediyete kadar Türk Yurdu olduğunu aleme kanıtlayan milli mücadelenin başlangıcının 102. Yılı kutlu olsun.

Milli birliğimize sahip çıkmak gözünü ülkemize dikmiş hainlere en güzel cevaptır. 

Bu kutlu günü salgın nedeniyle bu yıl da alanlarda Türk Bayraklarıyla coşku içerisinde kutlayamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Şuna inanıyoruz ki, ilim ve irfan yolunda kararlılıkla ilerleyen gençlerimizle birlikte yarınlarımızı inşa edeceğiz. O yüzden yaşanan bu olumsuzluklar karşısında gençlerimiz ümitsizliğe düşmesin; bugünün gururunu ve coşkusunu bu zor şartlarda da yaşamaya devam etsinler. 

“Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” diyerek hak davası için çıktığımız yolda, vatanımıza, bayrağımıza, dilimize sahip çıkma, demokrasimizi koruma, ayrık otlarını, bölücüleri, milletimizin geleceğine kasteden işbirlikçileri hayatımızın her alanından temizleyerek yarınlarımızı bir ve beraber olarak inşa etme zorunluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Türk milletinin potansiyeli, milletçe el ele vermemiz halinde en kısa zamanda yaşadığımız bütüngüçlükleri bertaraf ederek ve güzel günlere ulaşacak güçtedir.

Öte yandan şunu da belirtmek isteriz ki; 21. yüzyılın Türk gençleri, Kurtuluş Savaşı yıllarındaki Türk gençleri gibi tarihi hafızası olan, değerlerini pazarlık konusu yapmayan, milli bilincini örselemeye çalışanlara geçit vermeyen bir gençliktir. Tehlike anında her birinin alacağı pozisyon ecdadın yaptığı gibi millilikten taraf olacaktır. Buna inancımız tamdır. Çünkü nesiller geçse de Türk gençliği Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürümeye ant içmiştir.  Biliyorum ki, gençlerimizin gayret ve çabalarıyla 21. yüzyıla Türk mührünü vuracak, aydınlık geleceğin mimarı biz olacağız.   

Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi dileklerimizle kutluyor; başta ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi 102 yıllık bir destanının kahramanları olan ecdadımızı bir kez daha saygı, minnet ve dualarla anıyoruz.

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE!”

İfadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.