Site Rengi

DOLAR 32,4698
EURO 34,7489
ALTIN 2.478,91
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Kar Yağmış…. Göbek Atalım, Gerdan Kıralım

Büyükşehir Belediyesini 23, Tepebaşı Belediyesini 18, Odunpazarı Belediyesinide 8 senedir Chp’nin elit siyasetçileri ve  onların atadığı bürokratlar yönetiyor.
 Bu 23 sene içerisinde  her kar yağdığında aynı terane, aynı aymazlık, umursamazlık, gayretkeşlik, başıboşluk.
Ani gelişen hava olaylarını doğal afet olarak değerlendirebilirsiniz.Ancak meteorolojiyi bırakın elinizde ki akıllı telefonlarda bile  günlerdir 18 Ocakta karın yağacağını görüyorsanız bu ani gelişen doğa olayı değildir.
23 senedir her sene aynı olaylar yaşanmasına rağmen adamların umurunda değil.Okullara öğrenci taşıyan servis sahipleri isyan ediyor”Odunpazarı Belediyesi 4 cm kara yağışına teslim oldu”. Odunpazarı Bölgesinde oturduğum evden Tepebaşı Bölgesinde bulunan işime 52 dakikada gidebildim.Mesafe 4.7 km.Odunpazarı Belediyesinin sorumluluğunda bulunan bütün sokaklar rezalet.
Odunpazarı Belediyesinin sorumluluk alanı  rezaletde, Büyükşehir ve Tepebaşı Belediyesinin sorumluluk alanları farklımı….
Her taraf rezalet…….
Dünya, enformasyonun bu kadar gelişmediği  dönemde dışarıya kapalı Sosyalist  Sovyet iktidarının yönetim şeklini, yönetimin muhalifi  Aleksandr Soljenitsin’in kitaplarından öğrenirdi. Sosyalist Sovyetleri yöneten Komünist Parti kompradorlarının otomobilleri için ayrı yollar yapılmış.
Kompradorların otomobilleri  o yolları kullanırken,halkın toplu taşıma araçları ile ancak ayrıcalıklı komünistlerin edinebildiği özel otomobiller  başka yolları kullanırmış.
Benim gibi sıradan insanların kullandığı yollarda yürümek bile zulumken Yılmaz Hocamın evinin olduğu sokağın halini merak ettiğim için gittim gördüm.
Eskişehirin her tarafına kar yağmış fakat oraya “Kar”yağmamış….. Eskişehir galiba eski Sovyet Sosyalist yönetimi gibi yönetiliyor.Yönetici elitlerin yolları ve bizim yollarımız.
Herkesin ortak olduğu bir konu var işin ne olduğu önemli olmadan işi yapacak kişinin o işe layık olması, iş için ehliyet sahibi olması.
Liyakat, liyakat diye bağıran siyaset kurumuna liyakat gelmeli önce.
AİLE BOYU BELEDİYE BÜROKSASISİ
Büyükşehir Belediyesinin Başkanı Yılmaz Hoca 3 Yıl içerisinde kaç gün Belediyeye uğramış, kaç gün izin kullanmış.
Meclis Üyesinin karısı Genel sekreter, kaynının oğlu Genel Müdür,bacanak Daire Başkanı, başka bir akraba Özel kalem, o onun karısı, bu bunun kocası.
Maşallah, maşallah, maşallah her taraftan liyakat akıyor.
Tepebaşı Belediyesini yöneten Ahmet Ataç 10 yıldır asli  Belediyecilik işini yapmıyor zaten.
Odunpazarı Belediyesine gelince, Cumhuriyet Halk Partisi eğer kamu yönetiminde liyakat ve ehliyet hususunu ciddi manada savunuyor olsaydı, partisinden 2 kez atılan, girdiği her seçimi kaybeden, hatta Baro Başkanlığına bile aday olup kaybeden  başarısız siyasetçi Kazım Kurt o makamda oturamazdı.
İstanbulda gazinoların revaçta olduğu zamanlarda  kadınlar matinesi yapılırdı. Bu matinelerde zamanın popüler kadın şarkıcıları sahne alır, kadınlarda gönüllerince eğlenirdi.Bir zaman sonra kadın şarkıcıların yerini Devran Çağlar gibi  trans veya Fatih Ürek gibi efemine şarkıcılar aldı.
Özellikle Fatih Ürek’in yılan danslı sahne performansı ortalığı yaktı geçti. İstanbulda gazinocular kadınlar matinesini organize ederken, Eskişehirde Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt kadınlar matinesini organize ediyor.Üstüne kadınlarla beraber göbek atıp, gerdan kırıyor.İşin bonusu 16 şirketli basın baronu özgürün cebine giriyor.
4 cm kar yağdığında  çocuğunuz okula gidemiyor mu???
Siz işinize gidemiyormusunuz???
Kaza mı yaptınız???
 Sokağınız da yürümek bile mümkün değil mi???
Maalesef  Belediyeciler meşgul lütfen rahatsız etmeyin.
Muhtemelen yeni kadınlar matinesi için  sıcacık villalarında yeni göbek ve gerdan kırma koreografisi  öğreniyorlar……
Korkuyorum, Odunpazarı Belediyesinin bir sonraki kadınlar matinesinde sıra yılan dansına gelmesin…
Düşünmek bile istemiyorum…….
Çünkü  bu işler böyle ilerler karşılıklı göbek atma, gerdan kırmanın sonu Fatih Ürek’in yılan dansına dönüşür.
Herkes anket yapıyor bizde yapalım. Size göre 23 senedir Belediyeleri yöneten Chp’li elitlerin, her sene yaşadığımız bu doğa olayına bakış açılarının nedeni ne olabilir????
A) Çapsızlık
B) Umursamazlık
C) Duyarsızlık
D) Göbek atma ve gerdan kırma merakı
E) Hepsi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.