Site Rengi

DOLAR 32,5577
EURO 34,8540
ALTIN 2.428,98
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Karaman’dan ‘Meslek Kanunu’ Çıkışı

Karaman’dan ‘Meslek Kanunu’ Çıkışı
24.11.2020
A+
A-

Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Karaman, sosyal medyada hesabından “#MeslekKanunuVaatteKalmasın” etiketi ile yaptığı açıklamalarda: “Madem önümüzdeki dönem yenilenme ve şahlanış dönemi olsun istiyoruz. Bu işe eğitimden başlayalım. Özlük haklarımız uluslararası standartlar çerçevesinde tanımlayacak ve bu minval üzere geliştirilmesini sağlayacak bir meslek kanunu istiyoruz. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi eğitimde sorun üreten istihdam modellerini bitirmeyen bir düzenleme meslek kanunu sayılamaz. Resmî kurumlarda çalışan öğretmenlerin istihdamını kadrolu olacak şekilde düzenlemeyen bir kanun öğretmenin itibarını koruyamaz. Meslek Kanunu ile ilgili vaat olarak kurulan cümlelerin üzerinden 2 yıl geçti. Milli Eğitim Bakanlığı bu kanuna ilişkin tasarımını düşüncesini başta yetkili sendika @EgitimBirSen olmak üzere tüm paydaşlarla ne zaman paylaşacak. Öğretmenlik mesleğini bir kariyer mesleğe dönüştürecek. Bu mesleğin icracısı öğretmene itibar kazandıracak bir meslek kanunu istiyoruz. Meslek kanunu için 1 milyon 200 bin öğretmenin talebi var.
Biz ülkemizde uluslararası standartta, öğretmene itibar kazandırıp daha amil hale getirecek bir kanun yazmaya bu ülkenin birikiminin var olduğuna inanıyoruz. Vakit öğretmenlerin kıymeti, hayatımızdaki yerine dair kurulacak süslü laflar vakti değildir. Artık vakit iki yıl önce edilen sözleri, verilen vaatleri gerçeğe dönüştürme, hedefleri sonuca ulaştırma vaktidir. Öğretmenlere verilecek en büyük müjde Meslek Kanunu’nun TBMM Genel Kurulu’na getirilip kanunlaştırılmasıdır. Eğitim kurumları yöneticiliğini öğretmene verilebilecek ikinci bir görev olmaktan çıkaracak, tartışmaların göbeğinden kurtaracak, konum ve durumunu profesyonel yöneticiliğe yükseltecek bir meslek kanunu eğitim çalışanlarının beklentisidir. Bugün, her yıl olduğu gibi öğretmenlerin kıymetini anlatan süslü cümlelerin kurulduğu, unutulmayan öğretmenlerin hatıralarının yad edildiği günlerden bir gün olmasın. Öğretmene en büyük müjde, ülkeyi şahlandıracak hediye #meslekkanunu hemen çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.