Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Kırgızistan Büyükelçisi Omuraliev ETO Heyetiyle Bir Araya Geldi

Kırgızistan Büyükelçisi Omuraliev ETO Heyetiyle Bir Araya Geldi
11.12.2019
A+
A-

ETO Başkanı Metin Güler, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ile bir araya gelerek karşılıklı ticareti geliştirmek için yapılması gerekenleri değerlendirdi.

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev, Eskişehir Ticaret Odası heyeti ile bir araya geldi. Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, meclis divanı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, iki ülkenin güçlü ilişkileri göz önüne alındığında karşılıklı ticaretin yeterli seviyede olmadığını belirterek, havacılık, raylı sistemler, yapı elemanları, makine imalatı gibi sektörlerde işbirliği yapabileceklerinin altını çizdi. Eskişehir’in yetişmiş insan kaynağı ve ileri teknoloji üretimi ile Anadolu’nun önde gelen şehirlerinden biri olduğunu belirten Güler, Eskişehir ile Kırgızistan ile karşılıklı ticareti geliştirmek için adım atmaya hazır olduklarını söyledi. Güler, 2020 yılında bahar döneminde Eskişehir’in iş insanlarından oluşan bir heyet ile Kırgızistan’ı ziyaret etmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Büyükelçi Kırgızistan’ın teşvik ve vergi muafiyetlerini anlattı

Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi KurbanychbekOmuralievise Eskişehir’de bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, iş dünyası ile de bir araya gelmek istediklerini söyledi. Kırgızistan’ın yatırım yapan iş insanlarına vergi muafiyeti ve teşvik sağladığını belirten Omuraliev, ayrıca yapılan serbest bölge anlaşmaları sayesinde AB’ye ve dünyanın birçok ülkesine kolaylıkla ihracat yapılabildiğini ifade etti. Eskişehirli iş insanları ile Kırgız iş camiasını bir araya getirmekten mutluluk duyacağını belirten Omuraliev, karşılıklı ticareti geliştirmek için zemin hazırlamak istediklerini dile getirdi. Toplantının ardından Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kurbanychbek Omuraliev ve ETO heyeti birlikte bu yıl 2. kez düzenlenen Tüyap Eskişehir Kitap Fuarı’nı ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.