Site Rengi

DOLAR 32,5840
EURO 34,7992
ALTIN 2.514,18
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Kırka’ya Entegre Sağlık Merkezi Yapılıyor

Kırka’ya Entegre Sağlık Merkezi Yapılıyor
07.07.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanımızın 2018 seçimlerin öncesinde Vilayet Meydanında Eskişehir Halkına verdiği söz yerde kalmadı.

Alınan bilgiye göre Kırka’ya 3 birimli Aile sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve 7/24 Sağlık Nöbet Hizmeti verilebilecek kısmı da olan yeni bir bina yapılacak. Yapılacak binada aynı çatı altında Gasılhane ve Morg da olacak.
Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Vilayet Meydanında yapılan mitingde Kırka’ya hastane gibi hizmet verecek bir sağlık tesisi sözü verilmişti.
Söz konusu Entegre Sağlık Merkezinin Yapım İhalesi 1 Ağustos 2022 tarihinde Saat 10:00’da yapılacak. İhale katılmak isteyenler tekliflerini EKAP üzerinden elektronik olarak verecek.
https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/Ortak/IhaleArama/index.html linkinden de görülebilen Bina Yapım İhalesi bölgede sevinç yarattı.
Bilindiği gibi Kırka’da mesai saatleri dışında Nöbet Hizmeti verilmediği için Kırka ve havalisindeki ihtiyaca binaen mesai sonrasında da Nöbetli Sağlık Hizmeti verilmesi için yoğun talepler yapılmaktaydı.
Özellikle Kırka’ya uzak köylerden gelen vatandaşlar en ufak bir pansuman ve enjeksiyon için dahi mesai saatleri dışında Seyitgazi’ye gitmek zorunda kalıyordu.
Mevcut Aile Sağlığı Merkezi Binasının kuzey tarafında yapılacak olan yeni binanın 882 m2 kapalı alanı olacağı, bahçe düzenlemesi ile birlikte bahçe duvarlarında da tamirat ve tadilatlar yapılacağı öğrenildi.
Kırka Entegre Sağlık Merkezi (3 AHB + 112 ASHİ) Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.
Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan İKN:2022/671034 olan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilmekte.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.