Site Rengi

DOLAR 32,5552
EURO 34,8986
ALTIN 2.437,26
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Kızılay Eskişehir Şubesi’nden ‘Plazma İhtiyacını Azaltalım’ Çağrısı

Kızılay Eskişehir Şubesi’nden ‘Plazma İhtiyacını Azaltalım’ Çağrısı
16.09.2020
A+
A-

Kızılay Eskişehir Şubesi, hazırladığı video ile Covid-19 salgınından korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya çağırdı.

Videoda konuşan Kızılay Eskişehir Şube Başkanı Egemen Temizsoy, Koronavirüs hastalığını atlatanların immün plazmalarının Kızılay merkezlerine nasıl ulaştırıldığını ve her geçen gün plazma bağışına ihtiyacın arttığını, bu ihtiyacı ancak tedbirlere uyarak azaltılabileceğini söyleyerek hastalığa yakalanmamayı yani tüm tedbirlere dikkatle uyulması gerektiğini ifade etti.

Temizsoy, Türk milletinin her badireyi birlik-beraberlikle ve el ele vererek atlattığını söylerken, tedbirlerin katı bir şekilde uyulması gerektiğini yineledi.

Kızılay’ın Plazma Bağışı ile ilgili açıklaması ise şöyle:

Covıd19 mücadelesine maddi yardımdan, erzakyardımına, hijyen setinden, bilinç eğitimine kadar birçok alanda topluma destek olan Türk Kızılay aynı zamanda hastalık tedavisinde kullanılmak üzere plazma bağışı alıp hastanelere iletmektedir.

           Kimler Plazma bağışı yapabilir?

18-60 yaş arası bağışçılar,
Erkek ya da gebe kalmamış (düşük ve kürtaj dâhil)kadın bağışçılar,
Daha önce kendilerine kan transfüzyonu yapılmamış bağışçılar,

Covıd-19 hastalığından İyileşmiş bireylerin listesi Sağlık Bakanlığı tarafından Türk Kızılay’ına gönderilmektedir. Türk Kızılay ekipleri bireylerle iletişime geçerek, immünplazma bağışı için kişileri davet etmektedir. Gönüllü olan bağışçıların plazmaları Türk Kızılay Kan merkezlerinde alındıktan sonra hastanelere ulaştırılmaktadır.

          Taraf gözetmeden insanlığın daha yaşanabilir noktalara gelmesi için çalışan Türk Kızılay, verdiği bütün mücadelelerde gücünü milletinden almıştır. Covıd-19 tedavisinde kullanılan plazma mücadelemizde de siz değerli hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Hastalığı atlatmış ve plazma vermeye uygun bağışçılarımızı kan merkezlerimize bekliyoruz. Aynızamanda kan bağışı yapmaya müsait her hemşehrimizi de kan bekleyen hastalarımız için bağış noktalarına davet ediyoruz..

          Aranan plazma sayısındaki artış, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine daha fazla uymamız gerektirdiğini bizlere gösteriyor.

          Her birey bu tedbirlere uyma hassasiyetini bir adım daha öteye taşımalı. Toplumumuza karşı bu hepimizin insanlık görevidir.  

          Plazma ihtiyacını ancak ve ancak el ele verip önlemlere son derece katı şekilde uyduğumuzda azaltabiliriz.

          Milletimiz her badireyi birlikte olarak atlatmıştır. Bununda üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.

                        Haydi, tedbirlerimizi arttıralım! Plazma ihtiyacını azaltalım!

Plazma Bağışı için; kanver.org
Batı Anadolu Eskişehir Bölge Kan Merkezi iletişim; (222) 330 06 01

Türk Kızılay Adalar Kan Alma Birimi iletişim; (222) 221 21 62

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.