Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar

13.02.2021
A+
A-

Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nün oğlunun, Büyükşehir Belediye Başkanının Özel Kalemi üzerinden emeksiz, sınavsız hampadan memur yapılması gibi, aynen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Bey’in arzusu ve talebi üzerine sınavsız, emeksiz hampadan memur ve müdür yapılan Şenol Durur’un seçilmiş kamu görevlisi bir kadın muhtarı darp ederek kasten yaralamasından dolayı adlî cezanın yanı sıra, tazminat ödemeye de mahkum olmasının akabinde yaşanılan tartışmalar utanç verici…

‘Özgür Basın susturulamaz’ tayfası ve ‘özgürün basını’ 2018 yılında, bir kadına yapılan zorbalığı karartmışlardı. Bunlar zorbalığın tazminatla tescillenmesi sonrası önce sustular, sonra çirkinleştiler.
Hakkı Kutlu ile hiç aynı masayı paylaşmadım, hatta aynı ortamda dahi bulunmadım fakat Eskişehir’de  ‘gazetecilik’ adı altında yaşanan rezaletin içerinde gazeteci kabul edilebilecek üç kişiden birisidir. Hem alaylı hem mekteplidir. Bir gün anılarını yazarsa Eskişehir’de çok sahte kahraman sokağa dahi çıkamaz. “Meslektaşlarım militan mısınız, terbiyesiz misiniz?” demiş. Hakkı Kutlu kendisine haksızlık yapmış topu topu üç gazetecinin olduğu yerde, herkesi kendisinin meslektaşı ilan etmiş.
***
Rahmetli Uğur Mumcu: “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz”  derdi. Bilgileri yok ki fikirleri olsun! İdeolojik bakış açıları diyeceğim, içlerindeki  ‘Halkın Kurtuluşun’ boya taşıyıcıları, Marksizm’i tanımlamayı bırakın, diyalektik materyalizm yazamaz! Bir kısmı Cin Ali kültürüne sahip, bir kısmı Google’dan güzel sözlerle işi götürür, bir kısmı da üniversite bitirince kendisini entelektüel zanneder.
***
Hakkı Kutlu sağda solda yazanlarla ilgili yüzde 87,6’si CHP’li diyerek mütevazılık yapmış. Yüzde 90’ı AK Parti, MHP ve sağ görüşten nefret eder. İsmail Saymaz ve Şirin Payzın’dan daha fanatik ve militandır. Ama tarafsızdırlar… İdeolojik körlüğü, militanlığı, cahilliği hatta ve hatta yerel basının   ‘özgürün basını’ haline gelmesini ve eş, çoluk-çocuğun belediyelerde çalışmasını kabul ediyorum. Fakat bir kadının, başka bir kadın için ‘sokağın ortasında dayak yemesine inanmıyorum’ demesini vicdanınıza havale ediyorum. Ben Hakkı Kutlu gibi bunları ciddiye almıyorum. Sadece mental yapılarını merak ediyorum.
***
Emojiler ile kaş göz yaparak ‘inanmıyorum’ diyen hanımefendi belli ki belediyeye yaranmak gibi bir derdin sahibi olmuş. Hiç düşündünüz mü; savunduğunuz kişiyi suçsuz buluyorsanız, bir zahmet sorar mısınız, kamera kayıtlarını mahkemeye niye vermediler? Kamera kayıtları birden kayboluvermiş… Belediyenin açılışı olacak belediye başkanı da konuşacak; havadan, yerden sağdan, soldan her yerden çekim yapacaklar, mahkeme o gün çekilen görüntüleri istediğinde  kaybettiklerini söyleyecekler… Allah Allah işe bakın! Bir tek Bay Başkan, adamları ve ‘özgür basın susturulamaz’ tayfası akıllı, geri kalanlar aptal…
***
Fanatizm ve belediyeye yaranma derdinin esiri olan ve orada burada yazan CHP militanı fakat tarafsız ‘Özgür Basın Susturulamaz’ tayfası, Odunpazarı Belediyesi’nin kaybettiği görüntüleri seyretse dahi:  “Kadın gitmiş yumruğa kafa atmış”der!
Bu arkadaşların paradigması, gerçeği manipüle etme üzerine, tarafsız!!!! Militanların karşısında gerçeği savunurken kendinizi kötülüğe karşı savaş hâlinde bulabilirsiniz. Üstüne tetikçi dahi diyerek terbiyesizleşebilirler!
***
Eskişehir basınımızın ‘Özgür(ün) Basın Susturulamaz’ tayfasının CHP militanı fakat tarafsız, Cin Ali kültürlü entelektüellerinin muhtemelen hiç okumadıkları İstanbul Sözleşmesi: “Kadına karşı ve aile içi şiddetin her türünü kınar” “Kadınlarla erkekler arasında ‘de jure ve de facto’ eşitliğin gerçekleştirilmesinin, kadına karşı şiddetin önlenmesinde temel bir unsur olduğunun bilincinde olarak” diye başlar. 2012 yılında çıkarılan “Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Dair” kanunun amacı kadına şiddet uygulayan hasta ruhlu manyaklara karşı kadını korumaktır.
***
Odunpazarı Belediye Başkanı nikahlarda İstanbul Sözleşmesi’ni dağıtacağına, açsın kendisi okusun. Okurken de hampadan memur ve müdür yaptığı adamına da okutsun. Her belediye, başkanı başkanı kadar belediyedir. Her fırsatta; ‘Ben partimin militanıyım’ diyen Bay Başkan’a da kendisi gibi parti militanı adam yakışır! Acaba adamı Bay Başkan’ öz eleştiri vermiş midir, yoksa Bay Başkan mı adamına öz eleştiri veriyor?! Biz de kimin kime öz eleştiri verdiğini bilelim ki derdimizi ona anlatalım?
***
Bu CHP, bizim bildiğimiz CHP değil. HDP ile fazla içli dışlı oldular. Büyükşehirlerde HDP, CHP’yi açık açık destekledi. HDP’nin belediye yönetme biçimleri değişik… Temizlik işcisi belediye başkanından öz eleştiri alabiliyor. HDP belediyelerinde bir seçilmiş belediye başkanı, bir atanmış eş başkanı bulunur. Bunlar legal partinin temsilcileridir. Bunların üstünde de örgütün parti komiseri… Allah korusun HDP’nin yönteminden etkilenirler maazallah…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.