Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Üniversitesi’nde Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Üniversitesi’nde Anıldı
04.01.2020
A+
A-

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Milli Eğitim Tiyatrosu Değerleri Anma Hareketi (METDAH) tarafından, Mehmet Akif Ersoy’u anma adına düzenlenen “Asım’ın Nesli” tiyatro oyunu, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Milli Eğitim Tiyatrosu Değerleri Anma Hareketi (METDAH) tarafından, Mehmet Akif Ersoy’u anma adına düzenlenen “Asım’ın Nesli” tiyatro oyunu, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Levent Eraslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Hakan Cırıt: “Makam ve mevki peşinde asla koşmamıştır”

Anadolu Üniversitesi yönetimine verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini ileten Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, konuşmasına Mehmet Akif Ersoy hakkında bilgiler vererek devam etti. Mehmet Akif Ersoy’un örnek bir kişiliğe sahip olduğunu belirten Cırıt, “Öncelikle Mehmet Akif Ersoy’u anma programı olarak ikincisini düzenlediğimiz ve Anadolu Üniversitesi’nin her zaman yanımızda olduğunu tekrar tekrar gösterdiği bu programa hoş geldiniz. Bizlere bu imkanları sunduğu için başta rektör hocamız, Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı hocamıza çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar merhum Nurettin Topçu büyük adamların üç özelliği vardır der. Büyük adam eseri ile hayatını birleştiren adamdır. O, bütün ömründe aynı kanaatin aynı imanın sahibi olan adamdır. Büyük adamlar devirlere, zaruretlere, cemiyetlere göre değişmezler. Bulundukları çevreyi kendilerine uydururlar, uymazsa onlarla karşılaşırlar. Devlet ve itibar mevkilerinden uzak dururlar. Tarih ve kader onları bu mevkilere getirse de onlar bozulmazlar. Bu özellikleri şahsında toplayan biri de Mehmet Akif Ersoy’dur.” Dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatına dair detaylar paylaşan Hakan Cırıt, “O, hayatı boyunca kalabalıklar içerisinde kendi başına yaşamış, ömrünün son 11 yılını bir nevi inziva hayatıyla doldurmuş bir şahsiyettir. Makam ve mevki peşinde asla koşmamıştır. Bu yüzden Akif inandığı gibi yaşadığı için herkes mümkün mertebede teveccüh etmiştir. Bizler İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a sadece İstiklal Marşı’nı borçlu değiliz. Aynı zamanda da örnek kişiliği borçluyuz. Ben sizlere iyi seyirler dilerken hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.