Site Rengi

DOLAR 32,3293
EURO 35,0939
ALTIN 2.298,16
BIST 9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Memur-Sen: ‘Emek Özgürlük ve Adalet Mücadelesi Veriyoruz’

Memur-Sen: ‘Emek Özgürlük ve Adalet Mücadelesi Veriyoruz’
01.05.2020
A+
A-
Memur Sen Eskişehir İl Temsilcisi Muammer Karaman 1 Mayıs açıklamasında: “Emek, özgürlük ve adalet mücadelesi veriyoruz” dedi

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, 9 dilde okunan uluslararası 1 Mayıs Bildirisi’ni kamuoyuna sundu. Muammer Karaman açıklamasında: “Kovid-19 tehdidi son bulacak; insan hayatta, insanlık ayakta kalacak” dedi. Karaman’ın açıklaması şöyle:

“Dünya, 1 Mayıs’ın dayanışma ruhuna en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşıyor. İnsanlık; onur, emek, özgürlük ve umut için mücadele veriyor. Öte yandan, yedi kıtada yaklaşık 8 milyar insan Covid-19 pandemisini en az hasarla bir an önce atlatmanın mücadelesini veriyor. Her yıl meydanlarda coşkuyla kutladığımız 1 Mayıs’ı, bu yıl evlerimizde ama evrensel düzeyde bir dayanışmayla kutluyoruz.

Emeğin, aklın ve alın terinin eseri olan bilim ve teknolojideki ilerleme, farklı ülkelerden ortak hedefleri, hayalleri, itiraz ve teklifleri sanal meydanlarda haykırmamızı mümkün kılıyor. Biz yerkürenin emek hareketleri olarak; adaleti, insan onurunu, özgürlükleri temel alan yeni bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bizler, sadece üyelerimizin ve ülkelerimizin değil insanlığın sorunlarının çözümü için mücadele etmeyi insani ve ahlaki bir görev olarak kabul ediyoruz.

Bizler; insanı ve onun ilk ve daimi eylemi emeği esas alıyoruz. Emeğe hakkını veren yeni bir dünyayı kurmak için çalışıyoruz. İhtiyaçların sınırlı, kaynaklarınsa çeşitli ve sınırsız olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz. İnsanı homoekonomicusa indirgeyen dayatılmış ekonomik teoriyi reddediyoruz. Emeğin karşılığını maliyet değil adalet ekseninde değerlendiriyoruz. Şiddetin her türüne; dayandığı örgüt, devlet veya ideolojiye bakmaksızın terörün her şekline karşı çıkıyoruz.

Huzurun ve barışın insanın hakkı, insanlığın ahlakı olduğu inancına yaslanıyoruz. İnsanı, fıtratını, sağlığını, sağlığı koruma hukukunu önemsiyor ve önceliyoruz. Sosyal güvenliği, iş sağlığı güvenliğini, iş güvencesini, adil ücreti, dinlenme ve kendini geliştirme güvencelerini çalışma hayatının vazgeçilmezleri olarak görüyoruz.

Sermaye üzerinden kurulan köleci düzene, sermaye düşmanlığı yapmadan, bütün güç ve birikimimizle karşı çıkıyoruz. Sömürünün, işgallerin, diplomasi meselesi değil insanlık sorunu olduğunu haykırıyoruz. Bu ilkeleri savunan emek örgütleri olarak 1 Mayıs’ta, umut ve hayat anlamı taşıyan evlerimizden umutla, inançla, güvenle ve dayanışmayla sesleniyoruz: İnsan hayatta, insanlık ayakta kalacak ve koronavirüs tehdidi mutlaka son bulacak. Covid-19 sürecinde tedbir önermek yerine korku üretenlere, yardımlaşma ve dayanışma yerine rekabeti ve kamplaşmayı esas alanları tarihe not düşüyor, insanlığa şikayet ediyoruz.

Bizler diyoruz ki; insan kapitalizmi, ahlak neo-liberalizmi, emek sermayenin köleci düzenini, dayanışmamız emperyalizmi yenecektir. Pandemi sürecinde, görülmüştür ki; kamu hizmeti özelleştirilemez. Hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının bütün dünyada ortaya koyduğu fedakârca mücadele insanın olmadığı gelecek kurgularının imkânsızlığını göstermiştir. Ve makinaların bilmediği fedakârlık, diğerkâmlık gibi insani erdemler sayesinde korkular yenilmiş, umut büyümüştür. Pandemiye karşı tedbir olarak uygulanan evden çalışma, uzaktan çalışma, esnek çalışma, dönüşümlü kamu hizmeti sunumu gibi uygulamalar geçici nitelikte olduğu akıldan çıkarılmamalıdır. Bütün devletler, ideolojiler ve sistemler şunu görmüştür ki; sağlıklı bir hayatın mümkün olması ancak emeğin merkeze alındığı, gelir ve istihdamda adaletin sağlandığı insani bir düzenin tesisiyle mümkündür. Buradan, dünyanın beşten, emeğin sermayeden, özgürlüğün terörden, ahlakın şiddetten, müzakere ve dayanışmanın nükleer ve kimyasal silahlardan büyük olduğuna inanan emekçiler, kadınlar, gençler, öğrenciler, istihdam edilmeyi bekleyen işsizler dâhil insanlık ailesinin onurlu, özgür, fertleri ve emeğin örgütlü gücü sendikalar ve konfederasyonlar olarak diyoruz ki;

Evde kalacağız, hayatta kalacağız. Emek vereceğiz, hep birlikte zorbaların düzenini de pandeminin ürettiği tehdidi de bitireceğiz. Yaşasın insanlığa umut olanlar! Yaşasın insanlık için, onur için, adalet için ter dökenler! Yaşasın 1 Mayıs ruhumuz, Yaşasın emek dayanışmamız! Yaşasın emperyalistlere, kapitalistlere karşı direnişimiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.