Site Rengi

DOLAR 32,3423
EURO 35,1164
ALTIN 2.307,30
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Meslek Odalarından Mehmetçik’e Asker Selâmıyla Destek Suriye’ye Tepki

Meslek Odalarından Mehmetçik’e Asker Selâmıyla Destek Suriye’ye Tepki
02.03.2020
A+
A-

Eskişehir Ticaret Odası ve birçok meslek örgütü, sendika, sivil toplum kuruluşu bugün Eskişehir Ticaret Odası binasında bir araya gelerek Mehmetçik’e destek ve Suriye’ye tepki açıklaması yaptı. Katılımcılar basın açıklaması sonunda asker selâmı verdiler. Eskişehir Ticaret Odası ve sivil toplum kuruluşlarının açıklaması şöyle: “Değerli basın mensupları, Hepiniz hoş geldiniz.

Şu an 81 ilde Türkiye’nin önde gelen 30’a yakın meslek örgütü, sendika konfederasyonu ve sivil toplum kuruluşu, hep birlikte bu açıklamayı yapıyoruzBizler, her kritik dönemde milletimizin ve devletimizin yanında durdukÜstlendiğimiz sorumluluğun hakkını vererek hareket ettikBugün de, İdlib’te gerçekleşen hain saldırıya ilişkin, ortak tepkimizi gösteriyoruzÖncelikle vatanın huzuru, güvenliği ve mazlumları müdafaa etmek üzere üstlendikleri görevde şehit olan tüm kahraman askerlerimizin ruhları şad olsun.

Rabbim şehitlerimizin mekânını cennet eylesinYakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin. Milletimizin başı sağ olsun. Askerlerimiz İdlib’de, hem ülke sınırlarımızı ve hem de mazlumları korumaktaydıZira Suriye’de yaşanan zulümlere, yüzbinlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine, dünya sessiz kaldıTürkiye’nin barış ve huzur odaklı çabalarıysa, ne yazık ki, pek çok ülkede karşılık görmedi.

Buradan tekrar sesleniyoruzKarşımızda, insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, insani ve dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kasteden, zihniyete sahip bir rejim bulunuyorSuriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor.İşte rejim güçleri son olarak da, yapılan anlaşmalara uymayarak, askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdüBu saldırı, asla kabul edilemez. Dolayısıyla, masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez.

Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan, rejimin zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insanı ve vicdani sorumluluğumuzdurTürk Devleti ve Ordusu, bugüne kadar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekâtıyla terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermiştir. 27 Şubat Perşembe günü askerlerimize yapılan hain saldırının emrini verenler de bunun bedelini ödeyecektir. Başlatılan “Bahar Kalkanı” harekâtıyla da bu bedeli ödemeye başlamışlardır. Şunu da herkes bilsin ki, biz, her türlü zorluğu aşmasını bilen bir milletizMevzubahis vatan olunca, tüm siyasi ve fikri ayrılıkları bir tarafta bırakırız. İşte şimdi de birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor, sabır ve dayanışma gösteriyoruzÜlkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugün her zamankinden daha güçlü şekilde biriz, bütünüz ve birlikteyizTürkiye’nin tüm kesimlerini temsil eden Mesleki ve Sivil Toplum Örgütleri olarak, bayrağımızın altında kenetlendikKatil rejime karşı kararlı şekilde mücadele eden devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız.

Alınacak her kararın, atılacak her adımın arkasındayız. Cenabı Hak ülkemizi korusun, milletimizin birliğini ve dirliğini muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer kılsın.”

Öte yandan Suriye’ye tepki basın açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşları şunlar: ▪ Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) ▪ Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ▪ Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ▪ Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ▪ KAGİDER Kadın Girişimcileri Derneği ▪ Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) ▪ Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ▪ Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) ▪ Türkiye Barolar Birliği (TBB) ▪ Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ▪ Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) ▪ Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ▪ Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ▪ Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İş) ▪ TİKAD Türkiye İş Kadınları Derneği ▪ Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ▪ Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) ▪ Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ▪ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ▪ TOBBGenç Girişimciler Kurulu ▪ TOBB  Kadın Girişimciler Kurulu ▪ Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ▪ Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği ( TÜMSİAD) ▪ Türk Sanayileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) ▪ Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ▪ Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ▪ Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı ▪ Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) ▪ Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.