Site Rengi

DOLAR 32,5861
EURO 34,7910
ALTIN 2.509,72
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Metintaş: ‘Fotoğraftaki Ayak Takımının Davranışı’

Metintaş: ‘Fotoğraftaki Ayak Takımının Davranışı’
01.05.2022
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Metintaş; Kadir Gecesi akşamı bir havayolu şirketinin çalışanı oldukları öğrenilen birkaç gencin ellerinden alkol kadehleri ile dîni ve mânevi değerlerimizle küstahça ve hadsizce dalga geçer paylaşımlarına farklı bir açıdan yaklaşarak “medeniyet farkı” açıklamasını yaptı.

“akademideki meslektaşınız bile oruç tutanların yanında hiç umursamadan, hatta bazıları sanki kasıt yapar gibi göstere göstere, odada, koridorda, toplantıda, masada yer içerler. Ve bunun için hiç de mahcubiyet hissetmezler.” diyen Metintaş, fotoğrafı “Fotoğraftaki ayak takımının davranışı” olarak niteledi.

Prof. Dr. Metintaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Pegasus Kadir gecesi olayı nedeniyle içimdeki bir ukdeyi yazayım. Üç kez yurt dışındayken Ramazan ayıydı. İsveç, İsviçre ve ABD. Yanlarına gittiğim meslektaşlarım oruç tutup tutmadığımı sormazlardı, ama benim yanımda bir şey yiyip, içmemeye özen gösterirler, ben geldiğimde kahve gibi bir şey içiyorlarsa mahçup bir şekilde afedersin der, ben varken ağızlarına götürmezlerdi. Burada ise, bırakın caddeyi, sokağı, akademideki meslektaşınız bile oruç tutanların yanında hiç umursamadan, hatta bazıları sanki kasıt yapar gibi göstere göstere, odada, koridorda, toplantıda, masada yer içerler. Ve bunun için hiç de mahcubiyet hissetmezler. Arada ne fark var?

Medeniyet farkı var. Medeni bir toplum olmak farkı var.
Fotoğraftaki de ayak takımının davranışı.
Nasıl yaşayacağına ve değerlerine saygı görmek istiyorsan, diğerinin de değerlerine ve nasıl yaşayacağına saygı göstermelisin.
Medeni bir toplum olmak İçin daha çok yol var.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.