Site Rengi

DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘12 Eylül’ Mesajı

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den ‘12 Eylül’ Mesajı
12.09.2019
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, ‘12 Eylül Askerî Darbesi ve sonucunda idam edilen ülkücü şehitlerini yâd etmek dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Başkan Candemir mesajında şu ifâdeleri kullandı: “12 Eylül 1980 ölümü öldürdüğümüz, bir ölüp bin dirildiğimiz bir gün daha…

Biz ölümlerin yıldıramadığı, “Ya istiklâl ya ölüm!” parolası ile ölüme meydan okuyan, büyük bir adanmışlık ve cesaret örneği göstererek ölüme yürüyen tunç yürekli TÜRKLERİZ!

Milliyetçi Hareket Partisi 50 yıllık şerefli mazisinde demokrasi mücadelesi vermiş ve bu uğurda gerek kanıyla, gerekse canıyla bedeller ödemiştir.

Milliyetçi-Ülkücü hareket vatandaşın hür iradesinin dışında başka hiçbir iradeye asla boyun eğmemiştir. Biz en güçlü iradenin demokrasi en güçlü fikrin Türk milliyetçiliği olduğu fikrini benimsiyoruz. Öyle ki, bu vatan zora girdiğinde ortalıkta kimse yokken sağına soluna bakmadan başka kim var demeden meydana atılanlar bu şerefli, bu kut’lu hareketin öpöz evlatlarıdır. Vatanını, milletini, bayrağını sevmenin bedelini canları ile ödemiş Allah tarafından şehitlik mertebesi ile taçlandırılmış 9 gencecik fidanımız;

Ahmet Kerse..

Ali Bülent Orkan..

Cengiz Baktemur..

Cevdet Karakaş..

Fikri Arıkan..

Halil Esendağ..

İsmet Şahin..

Mustafa Pehlivanoğlu..

Selçuk Duracık..

Kavgası da, aşkı da, mücadelesi de, vatan millet bayrak olan 9 gencecik fidanın en güzel baharları hazana döndü, hikayeleri, hayâlleri, sevdaları yarım kaldı.. İşte bundandır bizim Eylülleri sevemeyişimiz, gözlerimizin buğusu, yüreklerimizin gamı kederi bundandır.. Onlar ölüme dimdik, büyük bir vakurla, cesaret ve adanmışlık timsali göstererek yürüdüler.

Onlar, asılmaya giderken gardiyanlar koluna girmek isteyince “lüzum yoktur, düğünüme gider gibi güçlüyüm” cevabını verdiler. “Ağlamayın, yeniden doğmaya gidiyorum ” diyerek şehadete kavuştular.

Onlar, son bir isteğin var mı diye sorulduğunda bir Kuran-ı Kerim ve bir de bayrak isteyip, Türk bayrağını ve Kuranı öperek başına götürdüler. Korkmamızı bekliyorlar, korkmayacağız diyerek idam taburesini kendi ayaklarıyla itelediler.

Onlar, celladından helallik isteyen ve bize kut’lu mirası bırakanlar..

Onlar, “Yüce Rabbimize kavuşuyoruz. Onun için bizler üzülmüyoruz. Sizler de üzülmeyin.” diyerek Rahmeti Rahman’a kavuşup cenneti tadanlar..

İşte böyle bir neslin evlatları, kardeşleri, ağabeyleriyiz.. Onlar imanları ile ölümü korkutan 9 gencecik fidan..

Biz, “Ya istiklâl ya ölüm!” ruhuyla hareket eden ölümü öldürenleriz.

Biz, varlığını Türk varlığına armağan eden aziz Türk milletinin evlatlarıyız.

Biz, en karanlık anlarda dahi umudu yeşerten Türkleriz.

Biz, vatanını sevmekten onun uğruna ölmekten korkmayanlarız.

Biz, Milliyetçi-Ülkücü hareketiz.

Biz, 12 Eylül’ü unutmayacak, unutturmayacağız!

Başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, edebiyete irtihal etmiş şehadet şerbetini içmiş 9 gencecik fidanımızın ve tüm şehitlerimizin ruhları şâd, makamları kutlu olsun.

Allah cümle şehitlerimizden ve bu sancağı yere düşürmeyen tüm Ülkü erlerinden razı olsun. Bu kut’lu davayı en iyi şekilde temsil etmek daha ileriye taşımak temennisiyle.

“MUSTAFALAR ÖLÜR FAKAT MİLLİYETÇİLİK FİKRİ VE MÜCADELESİ  ÖLMEZ.!!!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.