Site Rengi

DOLAR 32,5494
EURO 34,9004
ALTIN 2.427,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 24°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den Alparslan Türkeş’i Anma Mesajı

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den Alparslan Türkeş’i Anma Mesajı
25.11.2020
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, MHP’nin ve Ülkücü camianın kurucu lideri, Türk siyasetinin ‘başbuğ’u Merhum Alparslan Türkeş’in doğduğu gün olan 25 Kasım’da bir açıklama yaparak Türkeş’i rahmetle yad etti.

Başkan Candemir yayınladığı yazılı mesajda:

”Sen bize ‘evlatlarım’ derdin
Biz ise ‘Başbuğ Alparslan Türkeş’ diye göğü yırtardık.
Özledik, yıllarca daha özleriz..” sözleri ile başlayarak yayınladığı yazılı mesajda Başka Candemir:

“1917 yılının Kasım ayının 25’inde ömrünü de, istikbâlini de Türkiye ve Türk Milleti’ne adayacak olan bir lider dünyaya geldi. O kendini bekleyen tabutluklara, sürgünlere, işkencelere adeta hazır bir asker ve siyasetçi olarak doğmuş bir yürekti ve kendini inandığı mefkûre uğruna adamıştı. Başbuğumuz yaşadığı onurlu ömründe inandığı değerler ve dâvâsı uğruna Türk Dünyasına kalbî bağlılıktan, ‘Milliyetçi Türkiye’ ideolojisinden bir gün olsun vazgeçmedi. Çünkü o, Türk Milleti’nin ve Milliyetçi-Ülkücü Hareketin bayraklaşan ismi olmuştu. Hilalin yıldıza duyduğa aşkın misali vazgeçilmez yeminlerin üzerine kurulu bir sevdaydı onunkisi..

Başbuğumuz Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mihmandarı, Türk gençliğinin yolunu aydınlatan ve daima parlayan yıldızı olmuştur. O bizim sancakta dokuz tuğumuz, o bizim kavgamızın da, sevdamızın da sembolleşen bir ismi, o bizim sağ elimizi bozkurt yaparken ki duyduğumuz heyecanın ismi, o bizim cihana Türk’ün adını gürce haykırmamızın mimarı ve öncüsü olmuştur.

Bizler senin mukaddes miras olarak bıraktığın Türk milliyetçiliğini ve Turan ülküsünü, yaşamak ve yaşatmak için fikir, iman ve Ülkü aşkı ile bu hayâli ve mirası hakim kılmak için çalışacağız.

Bizler senin ‘9 Işık Doktrinin’ yılmaz savunucusu ve uygulayıcısı olacağız. Hiçbirinden asla taviz vermeyeceğiz. Çizginden bir zerre sapmayacağız.

Bizler dâvâmızın istikbâli için birlik ve beraberlik şuuruyla hareket edip, ülkenin menfaatlerini şahsi menfaatlerimizden üstün tutup ve gerekirse şahsi menfaatlerimizden feragat edip Türk milletinin mukadderatı, geleceği ve bekâsı için durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışacağız. Bu memleket için yaptığımız her işte samimiyeti en önemli düstur edineceğiz.

Kut’lu mefkûremizden taviz vermeden, mukaddesatımızın koruyucusu olup hayâl ettiğimiz medeniyet tasavvurumuzu gerçek kılmak için bu fikre yüreğimizle, fikrimizle, birlik ve beraberliğimizle kavuşacağız.

Dilâver Cebeci’nin mısralarında sana ithaf ettiği gibi ben de diyorum ki:

“Kahrolayım sevmedim ülküden başkasını

bir de seni çok seviyorum.”

Türk Milliyetçiliği dâvâsının yılmaz ve yıkılmaz savunucusu, ömrünü Türk Milletinin onurlu geleceğine adayarak mücadele eden, her türlü zorluk ve baskıya karşı yılmadan, yıkılmadan ömrünün son demine kadar dâvâsına hizmet etmiş olan; büyük Türk Milliyetçisi, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu Genel Başkanı, Türk Dünyasının Başbuğ’u Alparslan Türkeş’i doğumunun 103. yıl dönümünde büyük bir özlemle anıyorum. Bedenler ölse bile bizim kalbimizde yaşamaya devam edeceksin. Çünkü fikirler, dâvâlar ölmez. Bâki kalan senin inandığın ve Türk Milletine bıraktığın kut’lu değerlerdir. Ve senin hayatının her deminde yaşadığın onurlu ve samimi Ülkücülüktür bize miras kalan..

Ruhun şâd, mekânın cennet olsun Türk’ün son başbuğu.

İsmail Candemir
MHP Eskişehir İl Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.