Site Rengi

DOLAR 32,3670
EURO 34,9587
ALTIN 2.325,36
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den İstiklal Marşı’nın Kabûlü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

MHP Eskişehir İl Başkanı Candemir’den İstiklal Marşı’nın Kabûlü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı
12.03.2020
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma mesajı yayınladı. Başkan Candemir mesajında: “İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 99. yıldönümünü kutluyoruz. Mehmet Akif Ersoy adetâ yüreklerimize İstiklâl Marşı’mızın her mısraını nakış nakış dokumuş, Türk milletinin sinesinde İstiklâl Harbi’nin mânevi kahramanı olmuştur..

Mehmet Akif Ersoy, “O şiir bir daha yazılmaz.. Onu kimse yazamaz.. Onu ben de yazamam.. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklâl Marşı yazdırmasın!..” diyerek bu marşı Türk Milletine armağan etmiş ve muhkem kudreti ile bu marşı yazdığını ifade etmiştir. İstiklâl mücadelemizi en müstesna şekliyle ve en yoğun duygularla anlatmıştır. Çünkü; Akif’te vatana, Türk milletine, bayrağa sağlam bir inanmışlık ve adanmışlık şuuru ve ruhu vardır. Bu sebepledir her mısranın ruhumuza hitabı her mısranın yüreklerimizi heyecanlandırışı..

Tekrardan Türk’e umut olan, iman ve inanç gücüne güç katan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 99. senesi kut’lu olsun, Allah yüce Türk milletine bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın. Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet, minnet ve duâlarla anıyorum. Ruhu şâd, makamı kutlu olsun.” sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.