Site Rengi

DOLAR 32,4976
EURO 34,7684
ALTIN 2.488,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Yüceses’ten ‘18 Mart’ Mesajı

MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Yüceses’ten ‘18 Mart’ Mesajı
17.03.2021
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yüceses mesajında şu ifadeleri kullandı:
“18 Mart Büyük Türk milletinin bekası, huzur ve esenliği için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı bugün, aynı zamanda şehadetle kazanılmış Çanakkale Zaferi’nin de kutlandığı gündür.
Yüksek vatan sevgisi, millet aşkı ve bağımsızlık heyecanının zirveye ulaşarak şehitlikle taçlandırıldığı bu savaşlar ile büyük Türk Milleti, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya gösterilmiştir. Çanakkale Savaşları, sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değil, artık Anadolu’ya da yönelmiş olan tehdidin sabır sınırlarını zorladığı yıllarda, büyük Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakarlığın ve kahramanlığın abidesi olmuştur. Çanakkale Savaşları, uzantıları 20. yüzyılı aşarak geleceği de etkileyen küresel dengelerin çarpıştığı yeni bir dönemin habercisidir. Türk milleti bu savaşla, gelişen süreci derinden etkilemiş, kendisine biçilen geleceği reddederek güç dengelerinin arasında onurlu yerini kısa sürede almayı bilmiştir. Bu savaşlar ile aziz milletimiz, birkaç yıl sonra kurulacak olan yeni Türk Devletinin egemenlik sınırları hakkında tüm dünyaya bir ihtarda bulunmuş, üç kıtaya yayılmış imparatorluk topraklarından verebileceği son taviz sınırlarını açıkça ilan etmiştir. Bu duruş ve kararlılık bugün de tarihi hafızası silinmiş olanlara açık bir uyarı olmalıdır. Bu milli kararlılık ve milli duruş, büyük Türk milletinin Türkiye Cumhuriyeti ile yeniden doğuşu ile sonuçlanacak olan Kurtuluş Savaşının da kesin bir işareti olmuştur.” Gururla kutladığımız ’18 Mart’ tarihi, yüz binlerce şehit vererek elde ettiğimiz Çanakkale zaferinin hem sembolü hem de tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin canından aziz bildiği vatan topraklarını, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen nasıl savunacağını gösteren manifestosudur.

Dünya tarihine geçmiş öyle olaylar vardır ki,bunlar sadece bir milletin değil,tüm tarihin yönünü,medeniyetlerin akışını değiştirir. 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul’un Fethi gibi 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi de, sadece milletimizin tarihine değil dünya tarihine yön veren önemli olaylardan bir tanesidir. 1915’de başlayıp Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna kadar uzanan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen milli mücadelenin temelleri ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü ile yazılan işte bu büyük destan ile atılmıştır. Bu zaferin temelinde büyük bir vatan aşkı ve inanç vardır. Ezelden beri hür yaşayan milletimizin hürriyet ve bağımsızlık aşkı vardır.

Bu Duygularla Çanakkale Deniz Zaferinin 106.ncü yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.