Site Rengi

DOLAR 32,5704
EURO 34,9776
ALTIN 2.421,86
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 21°C

MHP’den Kurt’a Sert Cevap: ‘Şehrin Merkezini Çiçekle Heykelle Süslemekten Başka Ne Yaptınız?’

MHP’den Kurt’a Sert Cevap: ‘Şehrin Merkezini Çiçekle Heykelle Süslemekten Başka Ne Yaptınız?’
26.11.2020
A+
A-

MHP Eskişehir İl Başkanlığı, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ES TV’de katıldığı programda, STK’ların, Odunpazarı’nın cadde ve sokaklarında yeni alkollü mekânların açılacak olmasına yönelik kullandığı ifadelerden dolayı sert tepki gösterdi. Konu ile ilgili MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Hakan Topcu yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt’un şehrimizin yerel bir TV kanalında yapmış olduğu açıklamaları şaşkınlıkla dinledik. Şehrimizden ve hemşerilerimizin şikâyetlerinden bu denli bihaber olması bizi fazlasıyla üzmüştür. Yaptığı açıklamalardan anladığımız kadarıyla Sayın Başkan, alkol ruhsatı verdiği mahalle sakinlerini hiç ziyaret etmemiş, onların görüşlerini almamıştır. MHP Odunpazarı İlçe Teşkilatımızın düzenlemiş olduğu “Mahallemde barlar sokağı istemiyorum” adlı imza kampanyasında sadece 5 saatte 2000’e yakın imza toplanmıştır. Demokrasi ve özgürlük nidaları atıp, vatandaşlarımızı hiç dinlemeden şehrin en nezih yerine alkol ruhsatı vermeyi insan özgürlüğüyle eş tutarken ; “burada alkol olmasın” diyen vatandaşlarımızın bu tepkisi sizin için önem arz etmiyor mu?
Bir sivil toplum örgütünün alınan bu karara tepkisini küçük bir kalabalık olarak gören Sayın Başkan’a sormak istiyoruz:
Siz de buraya “alkol ruhsatı verilmeli” diyenlerden imza toplayabilir misiniz? Yakînen tanıdığınız dükkân sahipleri(!) haricinde projenize destek veren olacak mıdır?
Televizyon programında dile getirdiğiniz sendikaların, neler yapması gerektiğini tek tek saydınız. Biz de buradan sizin belediye olarak yapmanız gerektiği halde yapmadıklarınızı, hepsini değil sadece olmazsa olmazları sayalım:
Belediye olarak Gündoğdu, Emek, Erenköy, Huzur, 71 Evler, Gökmeydan mahallelerinin kısacası Odunpazarı bölgesinin sokaklarından haberiniz var mı? Hiç fark etmez, herhangi bir mahalleyi gezip sokakların köstebek yuvası gibi olduğunu, geçici olarak yapılan yamaların nasıl tekrar çöktüğünü görüyor musunuz?
Odunpazarı bölgesinin imar sorunlarıyla ne kadar ilgileniyorsunuz?
Hangi mahallede ne kadar çöp kutusu var? Yeterli geliyor mu, hiç araştırdınız mı?
Bölgenizin trafik problemleriyle ilgili neler yaptınız?
Ülkemizin acı bir gerçeği olan deprem afetinin şehrimizde yaşanması ihtimaline karşı ne gibi çalışmalarınız ve hazırlıklarınız var? Ya da var mı?

Siz, Eskişehir’imizin kalkınmasına katkı sağlayacak büyük ve önemli bir proje olan URAYSİM’e karşı çıkarken; dünyada örnekleri olan benzer projeleri ve bu ölçekteki projelerin kuruldukları bölgelerde yarattığı katma değeri araştırıp incelediniz mi? Bu şehrin sanayileşmesine bu zamana kadar hep engel oldunuz ancak bizler Milliyetçi Hareket Partisi ve tüm Eskişehir halkı olarak artık buna izin vermeyeceğiz. Ve bu projeyi desteklemeye devam edeceğiz.
Lafa gelince hükümet 20 yıldır bu ülkeye hiç hizmet etmemiş diyorsunuz. Siz bu kentte 22 yıldır iktidardasınız şehrin merkezini çiçekle heykelle süslemekten başka ne yaptınız? Tek bir bulvar, bir tane cadde açtınız mı? Bu şehrin “şehir küçük olsun benim olsun” mantığı güden ve sayısı bir elin beş parmağını geçmeyecek kişilerine hizmet etmeyi bırakın da Eskişehir halkının sorunlarını dinleyin.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.