Site Rengi

DOLAR 32,8036
EURO 34,7732
ALTIN 2.506,80
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

MHP’li Sazak Barajları Bakana Sordu

MHP’li Sazak Barajları Bakana Sordu
04.08.2020
A+
A-

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazakilimizdeki inşa halindeki gölet ve barajların durumunu TBMM gündemine taşıdı.

Eskişehir’in su sıkıntısını yakından takip eden Milletvekili Sazak, Haziran ayında DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan Şan’ı ziyaret ederek Eskişehir’in genel su durumu ve planlanan projeler hakkında istişarelerde bulunmuştu. Konunun takipçisi olan MHP’li Sazak bu kapsamda yanıtlaması için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sorular yöneltti.

TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Porsuk Barajı’nın aktif doluluk oranının Temmuz ayı itibariyle %49 olduğunu vurgulayan MHP’li Sazak, tamamlandıklarında 105.000 dekardan fazla tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak olan Gökpınar, Gündüzler, Gürsöğüt ve LaçinBarajları ile Mihalıççık Güreş Göleti’nin “tamamlanıp hizmete alınması ve zengin bir tarım alanı olan Eskişehir Ovası’ndaki arazilerinin sulanması Eskişehir halkı için büyük önem arz etmektedir” dedi.

MHP Eskişehir Milletvekili Sazak’ın bu kapsamda Tarım ve OrmanBakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelttiği sorular şu şekilde:

1) Depolanacak su ivele 80.000 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Gökpınar Barajı’nın ne zaman hizmete alınması öngörülmektedir?
2) 2019 yılında bitmesi beklenen ve 12.020 dekar zirai arazinin suya kavuşması öngörülen Gündüzler Barajı’nın inşaatının ne zaman bitmesi planlanmaktadır?
3) Sakarya Nehri üzerinde inşa edilmeye başlanan ve 10.500 dekar alanın basınçlı sulanması öngörülen Gürsöğüt Barajı’nın çalışmaları ne zaman bitecektir?
4) Tamamlandığında 4.150 dekar tarım arazisini sulayacak olan Sarıcakaya Laçin Barajı’nın ne zaman hizmete alınması planlanmaktadır?
5) Yapımı devam eden ve 1.110 dekar arazinin sulamasına hizmet edecek olan Mihalıççık Güreş Göleti ne zaman teslim edilecektir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.