Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 34,9815
ALTIN 2.326,16
BIST 9.090,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

MHP’li Topçu: ‘Şehrimizin Huzurunu Bozma’

MHP’li Topçu: ‘Şehrimizin Huzurunu Bozma’
12.11.2020
A+
A-

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hakan Topçu Odunpazarı Belediyesi’nin Odunpazarı bölgesinde bazı mahallelerde yer alan cadde ve sokaklarda ‘yeni barlar sokağı’ açmak istemesine ilişkin yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Topçu açıklamasında: “Kasım ayında gerçekleştirilen Odunpazarı Meclisinde oy çokluğuyla alınan kararda içkili mekanlara ruhsat verilmesine ilişkin Adalar Sokak, Millet Caddesi, Fakülte Sokak, Sarılar Sokak, Nilüfer Sokak ve 511. Sokak tespit edilen yerlerin alkol ruhsatı verilmesi yönündeki kararı Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanlığı olarak karşı çıkmaktayız.

Eskişehir halkımızın menfaatine gerçekleşen projelerde nasıl ki Belediyenin destekçisi olmuşsak, halkımız ve istikbalimiz olan çocuklarımız için de yapılan yanlışın karşısındayız. Hamamyolunda çay fiyatlarında halkımızın görüşünü aldığınız gibi böyle ehemmiyet arz eden bir konuda o bölgelerde oturan halkımızın da görüş ve düşüncelerini almadan nasıl böyle bir karar alabiliyorsunuz? Bu kararın ivedilikle geri çekilmesini istemekteyiz. Çünkü Eskişehir’imizin huzuru halkımızın caddelerde ve sokaklarda güvenli bir şekilde gezmesi değerleri ve hassasiyetleri olan bizler için önemli bir konudur. Belli bir güruhu mutlu etmek maksadıyla aldığınız bu karar tüm Eskişehir halkını rahatsız olacağını düşünmekteyiz. Eskişehir’de şu an ki Tepebaşı bölgesinde bulunan Barlar Sokağının Eskişehir halkına verdiği huzursuzluk zaten görülmektedir. 3 yıl içerisinde bu Barlar Sokağında 6 kasten adam öldürme, 959 adam yaralama, 61 cinsel saldırının meydana geldiğini göz önünde bulundurursak mevcuttaki yerlerde alkol izni verilmesi durumunda şehrimiz yaşanamaz bir şehre dönüşecektir. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt herkesten çok daha iyi bilirki alkol şişede durduğu gibi durmamaktadır. Odunpazarı Kaymakamlığının ve Emniyet Müdürlüğünün olumsuz rapor vermesine rağmen Kazım Kurt’un bu ısrarını anlamış değiliz. Amacınız Eskişehir’e hizmet ise Odunpazarı bölgesindeki sokakları gezmenizi tavsiye ederiz. Bu şehirde çok daha büyük problemler varken yollar tarla yolu gibiyken trafik çekilmez bir hal almış ve bunlara kafa yormanız gerekirken Odunpazarı gibi şehrimizin manevi iklimine gölge düşürecek huzurunu bozacak işlerden uzak durmanızı tavsiye ederiz. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Eskişehir’imiz ve Odunpazarı’mız için alacağı kararları akşam masalarda çözüm bulmaktan vazgeçip derhal halka dönüp yaşamış oldukları sıkıntıları çözmeye davet ediyoruz.
Eskişehir halkımıza saygılarımızla.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.